Hava Durumu

Karabağ-İran sınırı Azerbaycan'ın elinde!

Cephede ilerleyişini sürdüren Azerbaycan ordusu, 20 köy ve 1 kasabayı daha işgalden kurtardı. Ağbend kasabasının kurtarılmasıyla Karabağ-İran sınırı Azerbaycan kontrolüne geçti. Azerbaycan ordusu stratejik Laçin koridoruna da 10-15 kilometre kadar yaklaştı.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2020 09:22
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2020 09:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Karabağ-İran sınırı Azerbaycan'ın elinde!

Azerbaycan Ordusu, 20 köy ve 1 kasabayı daha Ermenistan işgalinden kurtardı. Karabağ'ın güneyindeki Ağbend kasabasının kurtarılmasıyla, Karabağ-İran sınırı tamamen Azerbaycan'ın kontrolüne girmiş oldu. Azerbaycan ordusu, Ermenistan ile sözde başkent Hankendi'nin bağlantısını sağlayan stratejik Laçin koridoruna da 10-15 kilometre kadar yaklaştı. İnsani ateşkesi ihlal eden Ermenistan'a sahada yanıt veren Azerbaycan Ordusu, Karabağ'ın güneyinden iç ve sınır kesimlerine doğru ilerlemeye devam ediyor. Çatışmalar; Ağdere, Ağdam, Fuzuli, Cebrail, Zengilan ve Gubadlı'da yoğunlaşıyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 20 köy ve 1 kasabanın daha işgalden kurtarıldığını açıkladı. Azerbaycan ordusu, Fuzuli bölgesinde Mollaveli, Yukarı Rafadinli, Aşağı Rafadinli köylerini; Cebrail bölgesinde Sirik, Şıklar, Mastalibeyli ve Darzili köylerini Ermeni güçlerden temizledi. Zengilan bölgesinde de 13 köy ve Ağbend kasabası işgalden kurtarıldı. Karabağ'ın güneyindeki Ağbend kasabasının kurtarılmasıyla, Azerbaycan-İran sınırının işgal altındaki kısımları tamamen kurtarılmış oldu. Azerbaycan Ordusu, Ermenistan ile sözde başkent Hankendi'nin bağlantısını sağlayan stratejik Laçin koridoruna 10-15 kilometre kadar yaklaştı. Cebrail ve Zengilan istikametinden Gubadlı'ya ilerleyen Azerbaycan Ordusu, Gubadlı'nın güneyinde bazı önemli tepe ve mevzileri ele geçirdi, Ermeni askerleri bu hatta kayıp vererek geri çekildi.

Ağır kayıp verdiler

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'ın doğusundaki Hocavend yönünde bulunan Ermenistan ordusunun 155. Topçu Alayı'na ait D-20 bataryasının personeli arasında çok sayıda yaralı olduğunu, araç eksikliği ve yolların kapalı olması nedeniyle yaralıların tahliye edilemediğini, Hadrut'un kuzeyindeki topçu birliklerine yeni gelen gönüllülerin atış mevzilerini terk ederek kaçtıklarını bildirdi. Ağdere yönündeki 5. Muhrip Alayı'na Azerbaycan ordusunun top atışları sonucu Ermenistan 3. Tabur Komutanı'nın kaybolduğu, Kurmay Başkan'ın ise öldürüldüğü, yeraltı sığınağının imha edilmesi sonucu Ermenistan güçleri arasında önemli can kaybının olduğu kaydedildi. Ermenistan Ordusu'nun 543. Alayı'na açılan ateş sonrasında alay komutanı yaralanırken, yardımcısı öldürüldü. Alayın 1. taburunun komutanı, komutan yardımcısı, havan topu bölüğünün komutanları da çatışmlarda öldürüldü ve 1. taburun bir bölüğünün savaşa girmeyi reddettiği öğrenildi. Ayrıca Ermenistan'a ait bir İHA, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'ne bağlı Şerur ve Sederek illeri istikametinde dün keşif uçuşu gerçekleştirdiği sırada, Azerbaycan hava savunma güçlerince vurularak düşürüldü. Ermeni ordusu ise Ermenistan topraklarından Siyezen iline üç, Gebele iline iki, Kürdemir iline ise bir balistik füze attı.

Azerbaycan'dan yeni İHA: İti Kovan

Azerbaycan Savunma Sanayi Bakanlığı, tahrip gücü daha fazla ve yeni tip İHA'ların seri üretimine geçildiğini açıkladı. Yeni İHA'lara, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in bir açıklamasında, Ermenistan ordusu için söylediği "Onları iti kovar gibi kovuyoruz" ifadesi çerçevesinde "İti kovan" ismi verildi. Hazır olan yeni İHA'ların, Azerbaycan ordusuna teslim edildiği kaydedildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.