Hava Durumu

CHP Bursa İl Başkanı Karaca, T2 hattını yerinde inceledi: Ya tamamlayın ya kaldırın

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, yılan hikayesine dönen T2 tramvay hattını CHP'li vekiller ve partililerle yerinde inceledi. Karaca, "Burası 8 bin 400 metre uzunluğunda bir proje. 133 milyon lira harcandı. Ya tamamlayın ya kaldırın" şeklinde konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2020 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2020 13:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
CHP Bursa İl Başkanı Karaca, T2 hattını  yerinde inceledi: Ya tamamlayın ya kaldırın

HABER | Seray SAYGILIOĞLU

Projeyle ilgili açıklama yapan ve hat üzerinde incelemelerde bulunan Karacaya CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan da destek verdi.

İhalesi 2015 yılında dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından yapılan T2 tramvay hattı, işi alan firma tarafından 2018'in haziran ayında bitirilmesi taahhüt edildiği halde tamamlanamadı.

Yarım kalan projelerle ilgili inceleme yapacaklarını belirten İsmat Karaca, "T2 hattı baştan sona yanlış bir hattır. Bursalıların hakkı heba edilmektedir. Biz yetkililere diyoruz ki ya tamamlayın ya kaldırın. İkisi de yapılmıyor" dedi.

Günlük yolcu taşıma kapasitesinin çok düşük olduğuna dikkat çeken Karaca, bu hattın DOSAB'a Demirtaş'a kadar uzatılması gerektiğini belirtti.

Karaca, "Burası 8 bin 400 metre uzunluğunda bir proje. 133 milyon lira harcandı. Ya tamamlayın ya kaldırın" şeklinde konuştu. İnceleme sırasında değerlendirmelerde bulunun CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ise Bursa'da proje çöplüğü oluştuğunu ve T2 tramvay hattının bunlardan bir tanesi olduğunu söyledi.

CHP'lilerin AS Merkez önünde başladığı inceleme gezisi, Kent Meydanı'nda yapılan basın açıklamasıyla tamamlandı.

Kent Meydanı önünden bir kez daha yetkililere seslenen Karaca, "Esnaf bu durumdan hiç memnun değil. İnşaatın yüzde 80'i bitti mekanik anlamda hiç birşey yok. Güzergah çok yanlış. Terminale yapılacak hattın yolcu kapasitesi 5 bin ile 7 bin. Projenin bitiş tarihi normalde 25 Haziran 2018 ancak geldiğimiz yıla bakın 2020" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.