Hava Durumu

Karacabey'de alt yapı çalışmaları bütün hızıyla devam ediyor

Bursa'nın Karacabey ilçesinde BUSKİ tarafından yapılan 170 milyon TL tutarındaki altyapı ve kanalizasyon çalışmaları devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2018 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2018 17:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Karacabey'de alt yapı çalışmaları bütün hızıyla devam ediyor

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ilçeye yaklaşık 40 yıldan bu yana hizmet veren kanalizasyon ve içme suyu şebekesinin kısa sürede yenileneceğini söyledi. 6 ayrı noktada yürütülen çalışmaları, BUSKİ yetkilileriyle birlikte yerinde inceleyen Özkan, BUSKİ Karacabey Şube Müdürü Hakan Kaya'dan bilgi aldı.

Özkan, " Seçim kampanyamız dönemimizde sürekli alt yapının yenilenmesi gerektiğine vurgu yapmıştık. 40 yıl önce 20 bin nüfusa sahip ilçemizde yapılan altyapı artık yükü taşıyamaz hale gelmişti. Eskiden bir arsanın üstünde bir ev varken, şuan 8 ya da 10 daire oluyor. Bu yüzden 80 bin nüfus olan ilçemizde içme suyu şebekesi, yağmur suyu şebekesi, kanalizasyon şebekesi ve arıtma sistemi konusunda ciddi çalışmalar oluyor. Yeni Mahalle, Canbalı Mahallesi, Mecidiye Mahallesi, Saadet Mahallesi ve muhtelif kırsal mahallelerde altyapı çalışmaları yapılıyor. Önce alt yapının sağlıklı bir şekilde yapıldıktan sonra üst yapının düzenlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Kaynak israfı yapılmaması gerekiyor. Bu konuda Karacabeyli hemşerilerimizden sabır bekliyoruz. Çünkü bu yapılan çalışmalar Karacabey'in 50 yılının kurtarılması anlamına geliyor" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.