Hava Durumu

Karacabey'de teknoloji bağımlılığına karşı yürüyüş

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, Karacabey Eski Karaağaç Köyü'nde teknoloji bağımlılığına ve haraketli yaşama dikkat çekmek amacıyla farkındalık yürüyüşü düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2019 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2019 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Karacabey'de teknoloji bağımlılığına karşı yürüyüş

Karacabey Belediyesi ve Karacabey İlçe Sağlık Müdürlüğü desteği ile gerçekleştirilen yürüyüşe Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Karacabey İlçe Sağlık Müdürü Dr. Volkan Çiğdem, Karacabey Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Arif Kadir Balcı, Sağlık Müdürlüğü yöneticileri ve çok sayıda sağlık personeli katıldı. Etkinlikte konuşan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, teknoloji bağımlılığının çağın en önemli risk faktörlerinden birisi olduğuna dikkat çekti.

Sadece çocuk ve gençler arasında değil, erişkin nüfus içerisinde de teknoloji bağımlısı bireylerin bulunduğunun altını çizen Dr. Akan, "Teknoloji bağımlılığı, toplumu tümüyle tehdit eden halk sağlığı sorunu olarak karşımıza çıkıyor. Bu konuda sağlıklı hayat merkezlerimizde çok ciddi çalışmalar yürütüyoruz" dedi. Sağlıklı yaşam için fiziksel aktivitenin önemini vurgulayan Dr. Akan, "Sağlık hizmetleri sunumunda tedaviye yönelik çalışmalar kadar önemli bir diğer husus da farkındalığa yönelik çalışmalardır. Çünkü önemli olan vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve sağlığını korumaktır. Biz de koruyucu sağlık hizmetleri çerçevesinde vatandaşlarımızı bilinçlendirmek adına ilimizin birçok noktasında farkındalık etkinlikleri düzenliyoruz" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.