Hava Durumu

Karacabey'de yıl sonu sergisi

Karacabey Halk Eğitimi Merkezi (HEM) tarafından ilçe merkezi ve köylerde açılan kurslar sona erdi. 2014-2015 eğitim öğretim yılı içinde açılan toplam 194 kurta başarılı olan kursiyerlere Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle belgeleri verildi.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2015 11:38
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2015 11:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Karacabey'de yıl sonu sergisi
Törene; Karacabey Garnizon Komutanı Yüzbaşı Hayati Sarı, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, İlçe Müftüsü Hikmet Yazıcı, CHP İlçe Başkanı Gönül Avil, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, okul müdürleri, muhtarlar, öğretmenler, çevre ilçelerden gelen davetliler ile çok sayıda vatandaş katıldı. HEM folklor ekibinin folklor gösterisi, HEM öğretmenlerinden Hayati Yarar’ın ney faslı ve Karacabey Gençlik Spor Kulübü sporcularının wushu gösterisi ile başlayan programda konuşan HEM Müdürü Ramazan Özyaman, halk eğitim merkezlerinin her yaşta insana ilgi alanlarına yönelik olarak günümüz ihtiyaçlarına uygun eğitimin verildiği kurumlar olduğunu söyledi.

Özyaman, “Bugün Karacabey HEM kurslarının yıl sonu sergilerinin açılışları için buradayız. Bu kurslar, halkın bilinçlenmesi ve eğitilmesi yönünde ve bunun yanında halkın günlük hayattaki olağan işlerinden ayrılarak farklı alanlarda sosyalleşmelerini sağlanmakta ve aynı zamanda üretime katkıda bulunmaktır. Yaptığımız bu çalışmalardan dolayı da çok mutluyuz. 2014-2015 eğitim öğretim yılında 78 çeşit olmak üzere, 17’si okuma yazma, 108’i mesleki teknik ve 69’u genel toplam 194 kurs açtık. Bu kurslarda 2 bin 446 bayan, 2 bin 154 erkek olmak üzere toplam 4 bin 600 kursiyer eğitim aldı. Açık lisede 700, açık ortaokulda da 550 olmak üzere toplam bin 250 öğrenciye hizmet verilmiştir” dedi.

Konuşmaların ardından kursiyerlere başarı belgeleri takdim edildi. İlk engelli kursiyerlerin sertifikaları takdim edildi. Daha sonra kadın üst giysileri, iğne oyası, makine nakışı, kurdele nakışı, ev aksesuar ve takı tasarımı, ahşap boyama ve el nakışı, tel kırma branşlarında başarılı olan kursiyerlere de sertifikaları protokol tarafından sunuldu.

Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi'ndeki programın ardından engellilerin ve merkez binadaki kursiyerlerin eserlerinin yer aldığı 2 sergi açıldı. Birbirinden güzel el emeği göz nuru ürünlerin yer aldığı sergiler ilgi gördü.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.