Hava Durumu

Karacabey'e Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi açılıyor

Bursa'nın Karacabey ilçesinde Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi açılacak.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2017 19:45
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2017 19:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Karacabey'e Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi açılıyor

İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, 667 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname gereğin kapatılarak devlete devredilen adliye sarayı arkasındaki binanın Şehit Özcan Özsoy Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi ve 52 kişilik kız pansiyonu olarak açıldığını, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında sadece kız öğrencilerle faaliyetine başlayacağını söyledi. Dingin, "Söz konusu okulun bünyesinde Kız İmam-Hatip Ortaokulu da olacak. 5. sınıfa öğrenci kayıtları alınacak. Yeterli talep olması durumunda sadece 5. sınıf değil 6-7-8. sınıflara da nakil yoluyla öğrenci alınacak" dedi.

Dingin, "Şehit Özcan Özsoy Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi bünyesinde bulunan Kız İmam-Hatip Ortaokulu kısmına nakil yoluyla öğrencisini aldırmak isteyenlerin Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bizzat başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Ayrıca ilçemiz Karacabey Anadolu İmam-Hatip Lisesi bünyesinde eğitime devam eden okulun lise kısmındaki kız öğrencilerin tamamı, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sistem üzerinden otomatik olarak yeni açılacak olan Şehit Özcan Özsoy Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi'ne aktarılacak ve eğitimlerine burada devam edecekler" diye konuştu.

Dingin, açılacak Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi'ne 15 Temmuz'un son şehidi olan Özcan Özsoy'un isminin verildiğini sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.