Hava Durumu

Karadeniz gazında ilk ateş yakıldı! Erdoğan: Açtığımız kuyular ilk değil, son da olmayacak

Karadeniz'deki doğalgaz keşfinde önemli virajlardan biri dönüldü. Keşfedilen doğalgaz tören ile yakıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Sakarya Sahası Gaz Yakma Töreni'ne bağlanarak önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Karadeniz'de açtığımız kuyular ilk değildir, son da olmayacaktır." ifadelerini kullandı. Erdoğan, 'Karadeniz gazının ilk fazını 2023'e yetiştirmek için hem masabaşında hem de sahada büyük bir emek harcanıyor.' şeklinde konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2021 22:14
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2021 22:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Karadeniz gazında ilk ateş yakıldı! Erdoğan: Açtığımız kuyular ilk değil, son da olmayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Manavgat'taki vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyerek sözlerime başlamak istiyorum. Geniş bir alanda süren yangının en kısa zamanda sönmesi temennimizdir. Olay tüm boyutlarıyla araştırılarak yangında zarar gören vatandaşlarımıza her türlü destek sağlanacaktır.

İlk keşiften yaklaşık 2 ay sonra, ilave keşfi de gemimizde açıklamıştık. Keşif ile ilgili son müjdemizi Haziran ayının başında vermiştik. Karadeniz'de açtığımız bu kuyular ilk değildir, son da olmayacaktır. Daha önce bu işler uluslarası şirketlerle kiralama ile yürütülüyordu. Artık bu işleri kendi gemilerimiz ve insan kaynağımız ile yapıyoruz. Yakın zamanda Karadeniz gazının devreye girmesiyle, kaynaktaki dışa bağımlılığımızı önemli oranda azaltacağız.

Yaptırımlarla, tehditlerle, şantajlarla, yıldırmalarla bizi engellemeye çalıştılar ancak hiçbirine eyvallah etmedik. Sondaj konusunda ulaştığımız teknik yeterlilikle dışa bağımlılığımızı sona erdirdik.

Bugün sismik araştırma ve sondaj çalışmalarında son 1 yılda geldiğimiz noktların önemli bir dönüm noktasını geride bırakacağız. Sondaj konusunda ulaştığımız teknik yeterlilikle dışa bağımlılığımızı sona erdirdik. Yaptığımız keşfin değerini azaltmaya çalışanlar bugün burada yanan ateşe iyi baksınlar.

Karadeniz gazının ilk fazını 2023'e yetiştirmek için hem masabaşında hem de sahada büyük bir emek harcanıyor. Bu gazın karaya çıkarılması için yürütülen çalışmalar, yan sanayinin gelişimi için de önemli katkı sağlayacak. Kullanılacak ekipmanın büyük bir kısmı yerli olacaktır.

Biz karşılıklı saygı ve haklara saygı çerçevesinde kapalı kapılar arkasında ne diyorsak dışarı da onu diyen bir ülkeyiz. Kendi gazımızın bölge refahına sağlayacağı katkının farkındayız. Türkiye ile işbirliği yapan bu zamana kadar kaybetmedi, yine kaybetmeyecektir. Bölgesinin siyasi ve ekonomi bakımından en güçlü ülkesi olan Türkiye'nin uzattığı dost elini tutanlar bugüne kadar hep kazançlı çıktı.

Bakan Dönmez'in açıklamaları şöyle:

Kanuni Sondaj Gemimizin akış işlemini gerçekleştiriyor. Karadeniz gazı gökyüzüne yükseliyor. Kanuni Sondaj Gemimiz kuyu tamamlama işlemlerine başladı. 5 kuyumuzda su ve gaz analizleri tamamlandı.İlk etapta 10 kuyu için hazırlıklara başladık. Alınacak malzemelerin detaylı listesi hazırlandı. Burada sadece gazı çıkarmıyoruz, Karadeniz gazı büyük bir ekonomi ve insan kaynağı oluşmasına da yardımcı oluyor. İnsan kaynağı anlamında da tecrübe elde ediyoruz. Gazın karaya çıkarılması için ekiplerimiz büyük gayretle çalışıyor. Karadeniz gazının milletimizle buluşması için TPAO çalışanlarına ve dualarıyla yalnız bırakmayan aziz milletimize şükranlarımızı sunuyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.