Hava Durumu

Karagül: Çatışma İstanbul'da değil, New York sokaklarında olacak

Yeni Şafak yazarı İbrahim Karagül, ABD'de yaşanan siyasi kavganın yeni bir dönemin habercisi olduğunu belirtti ve "Çatışma İstanbul'da, Kahire'de değil, Paris, New York sokaklarında olacak" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2021 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2021 11:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Karagül: Çatışma İstanbul'da değil, New York sokaklarında olacak

Yeni Şafak gazetesi yazarı İbrahim Karagül, 'Çatışma İstanbul'da, Kahire'de değil, Paris, New York sokaklarında olacak' başlıklı bugünkü yazısında ABD'de yaşanan siyasi kavganın 'dünya genelinde büyük bir kırılmanın öncü sarsıntıları' olduğunu söyledi.

"Avrupa başkentlerinde, şehirlerinde başlayan sosyal tepkiler, sokak gösterileri ve çatışmaları, kitlesel öfke sadece COVID-19 salgını kısıtlamalarına yönelik tepki değil" diyen Karagül, fakir ülkelerin değil refah ülkelerinin sosyal çalkantılar yaşayacaklarını belirtti.

Karagül ayrıca, yazısında batı ülkelerinin 'kendi ülkelerine ve vatandaşlarına bir şey vadedemez olduğunu' söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

"Batılı küreselleşme sona erdi. Büyük bir deprem yaklaşıyor. Dünya yarına hazırlık yapıyor. Çünkü hepsinin ödediği bir bedel var. Çoğunda sömürge hafızası bir siyasi iddiaya dönüşmüş durumda. Çoğu, kaynaklarının yağmalanmasına bir daha asla izin vermeyecek. Hepsi 'Batılı hayat tarzı'nın bir yanılsama, yalan ve Atlantik dünya düzenini ayakta tutmaya ayarlı olduğunu biliyor.

Stres ve öfke Batı'nın şehirlerini patlatacak.

Ne garip, onlarca yıldır bizim şehirlerimiz, ülkelerimiz için öngördükleri güvenlik ve çatışma stratejilerinin tamamıyla şimdi kendileri yüzleşiyor. Dünyanın bu yönelimi bize, sosyal patlamaların Kahire'de, Karaçi'de, Tahran'da, İstanbul'da değil; Paris'te, Berlin'de, Madrid'de, Brüksel'de, New York'ta yaşanma ihtimalinin ne kadar yüksek olduğunu haber veriyor."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.