Hava Durumu

Karamollaoğlu: Dış politika 'asarım, keserim' ile yürütülemez

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AK Parti hükümetinin dış politikalarını eleştirdi. Doğu Akdeniz'de yaşanan olaylara dikkat çeken Karamollaoğlu, "Sırf siz iç politika malzemesi yapacaksınız diye '82 Musul, 83 Kerkük' kafası ile giderseniz, gemiyi limana çekince diyecek söz bulamazsınız. Dış politika 'asarım, keserim' ile yürütülemez. Bu zihniyet Türkiye'ye bugün de zarar verir, yarın da zarar verecektir. Şam'da Cuma namazı kılacakken, abdest bile alamaz duruma düşersiniz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2020 23:28
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2020 23:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Karamollaoğlu: Dış politika 'asarım, keserim' ile yürütülemez

Partisinin haftalık basın toplantısında konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti hükümetinin dış politikalarını eleştiren Karamollaoğlu, "Türkiye'miz maalesef böyle bir durumda yalnız bırakıldı" diyerek Doğu Akdeniz'de yaşanan olaylara dikkat çekti.

Türkiye'nin kimseden destek alamadığını söyleyen Karamollaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü;

*Dün Oruç Reis gemimiz bakım ve onarım için limana geri dönmüş bulunuyor. Biz elbette dış politikada diplomasi ve diyaloğu tercih ederiz.

*Ama sırf siz iç politika malzemesi yapacaksınız diye '82 Musul, 83 Kerkük' kafası ile giderseniz, gemiyi limana çekince diyecek söz bulamazsınız. Dış politika 'asarım, keserim' ile yürütülemez.

TAVSİYEDE BULUNDU

"Bu zihniyet Türkiye'ye bugün de zarar verir, yarın da zarar verecektir" ifadelerini kullanan Karamollaoğlu şu ifadeleri kullandı;

"Şam'da Cuma namazı kılacakken, abdest bile alamaz duruma düşersiniz. Önceliğimiz her zaman akıllı bir diplomasi benimsenmesi istikametinde olmuştur. Bunun da yolu komşu ülkeler ile geçmişte oluşturduğumuz birliktelikleri güçlendirmekten geçer."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.