Hava Durumu

Karamollaoğlu: Türkiye'nin Afganistan'da yol göstermesini biz de tasvip ederiz

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "(Taliban'ın Afganistan yönetimini devralması) Türkiye'nin Afganistan'da bir destek temasında bulunmasını, onlara yol göstermesini biz de tasvip ederiz. Çünkü bunlar devlet yönetimi nedir bilmiyorlar" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2021 19:07
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2021 19:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Karamollaoğlu: Türkiye'nin Afganistan'da yol göstermesini biz de tasvip ederiz

Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen Saadet Partisi Samsun İl Başkanlığı 7. Olağan Genel Kurulunda konuşan Temel Karamollaoğlu, Türkiye'de ve dünyada huzur ve barışın hakim olmasını arzu ettiklerini söyledi.

Huzur ve barışın sadece sözle gerçekleşmediğini belirten Karamollaoğlu, "Dünya çapında 'barış' dediğiniz zaman silahların susması icap eder ama silahlar susmaz. Çünkü birçok ülke kendi menfaatleri için başka ülkeleri istila etmekte tereddüt göstermezler. Hunharca davranmakta, katliam yaratmakta hiç tereddüt göstermezler. Dünya katliam sahneleriyle bugünlere gelmiştir. Bizler de geçmişimizde yer gelmiş hatalar yapmış olabiliriz ama zulüm bizim kitabımızda yazmaz, prensiplerimizde yer yoktur. Bundan dolayı esas hedefimiz, barışın ve huzurun tesisidir" diye konuştu.

'Bunlar devlet yönetimi nedir bilmiyorlar kırk yıldır sadece savaşmışlar'

Taliban'ın Afganistan yönetimini devralmasına değinen Karamollaoğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin Afganistan'da bir destek temasında bulunmasını, onlara yol göstermesini biz de tasvip ederiz. Çünkü bunlar devlet yönetimi nedir bilmiyorlar. Kırk yıldır sadece savaşmışlar. Şimdi, onların kendilerine danışmanlık yapacak birilerine ihtiyacı var. Pakistan o konuda yardımcı olmaya çalışıyor. Türkiye de yardımcı olacak gibi gözüküyor ama bu ağırlıklı olarak Taliban'ın tavrına bağlıç"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.