Hava Durumu

Karayılan'ın etrafındakilere "Oğlum" diye tanıttığı PKK'nın kara kutusu itirafçı oldu

PKK liderlerinden biri olan Murat Karayılan'ın etrafındaki insanlara "Oğlum" diyerek tanıttığı ve kırmızı bülten ile aranan Özgür Gabar kod adlı Fırat Şişman, Şırnak'ta çıkan çatışmada yaralı halde yakalandı. Jandarma personelinin iki ünite kanıyla hayata dönen Şişman'ın, güvenlik birimlerine önemli bilgiler verdiği öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2021 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2021 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Karayılan'ın etrafındakilere "Oğlum" diye tanıttığı PKK'nın kara kutusu itirafçı oldu

Terörden arananlar listesinde kırmızı kategoride yer alan Özgür Gabar kod aldı terörist Fırat Şişman, PKK elebaşlarından Murat Karayılan'ın sağ koluydu.

25 yıldır PKK içinde olan Şişman, örgütün en büyük sözde bölge sorumlularından birisi. 8 Nisan'da Şırnak'ta Eren-10 operasyonunda ağır yaralı olarak ele geçirildi.

PKK'lı terörist jandarma ekiplerine PKK ile ilgili tüm bildiklerini anlattı; örgütün çöküş sürecine girdiğini söyledi.

Terörist Şişman "Eğer kötü bir yaklaşımları olmuş olsaydı olay yerinde zaten ağır yaralıydım. Bilincimi yitirmiş durumdaydım, beş dakika bile müdahale edilmemiş olsaydı benim yaşama şansım olmayacaktı. Bunu yapabilirlerdi ama tersi bana yapıldı" dedi.

Terör örgütünün sakladığı gerçeği örgütsel doküman ortaya çıkardı.



PKK'DAKİ ÇÖKÜŞ SÜRECİNİ ANLATTI

Örgüte katılımların son yıllarda azaldığını belirten terörist şunları kaydetti:

"Örgüt hiçbir zaman bu süreçte yaşadığı kadar büyük zorluklar yaşamadı. Son beş altı yıldır özellikle askeri performans açısından örgüt büyük bir düşüşe geçmiş durumda. Kitle desteğinin çoğunu kaybetti. Örgüte katılımlar sıfıra indi."

SİHA'LARDAN ÖRGÜTE BÜYÜK DARBE

Sadece başarılı kara operasyonları PKK'ya büyük darbe vurmadı. Yerli SİHA'lar örgütte paniği neden oldu. Terörist Şişman da örgütün kabiliyetinin ortadan kalktığını söyledi.

"TESLİM OLUN" ÇAĞRISI

PKK'lı terörist Şişman, diğer teröristlere de "teslim olun" çağrısı yaptı:

"Şimdiye kadar örgüt içerisinde yaşanan ve var olan zorlukları sizlerde en az benim kadar biliyorsunuzdur. Ve yaşayarak bizzat öğrendiniz. Bütün arkadaşlarım kendileri için, aileleri için, yeni ve anlamlı bir hayata başlamak için kalan hayatlarını devam ettirebilme düşüncesi içerisinde bulunmalıdırlar."

KARAYILAN'IN MANEVİ OĞLU ÇIKTI

PKK terör örgütü içinde 25 yıl kalan ve yakalandığında yurtiçi kadrolarının yaklaşık yüzde 40'ına komuta eden Fırat Şişman'ın örgütün önemli isimlerden biri olduğu görüldü. PKK liderlerinden Murat Karayılan'ın çevresine 'oğlum' diye söz ettiği Şişman'ın güvenlik güçlerine verdiği önemli bilgiler Karayılan'ın uykusunu kaçıracak düzeyde olduğu öğrenildi. Şişman, Murat Karayılan'ın yanında 1 yıl kaldığı, 2000-2006 yıllıları arasında Kandil'de ara ara Karayılan'ın koruması olarak faaliyet gösterdiği 2006 yılında Kandil'de üst düzey örgüt mensubu eğitimi aldığı ortaya çıktı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.