Hava Durumu

Kardeş şehir Buffalo'dan Başkan Keskin'e ziyaret

Yıldırım Belediyesi’nin kardeş şehri olan Buffalo'dan bir grup öğrenci, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin’e ziyarette bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2012 16:44
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2012 16:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
 Kardeş şehir Buffalo'dan Başkan Keskin'e ziyaret
New York Eyaletine bağlı Buffalo’daki Niagara Üniversitesi’nde eğitim gören 9 kişilik bir öğrenci gurubu, Niagara Üniversitesi’nde Tarih Profesörü olarak görev yapan Mustafa Gökçek önderliğinde Türkiye’ye geldi. Türkiye ziyaretleri sırasında, Amerika’da tanıştıkları Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin’e de iadeyi ziyarette bulunmak için Yıldırım’a geldiklerini belirten Prof. Dr. Mustafa Gökçek, “Tarih dersimiz için 10 günlüğüne Türkiye’ye geldik. 8 gündür öğrencilerimizi, İstanbul’daki tarihi eserleri gezdirdik. Sonrasında ise Bursa’ya gelerek Bursa’nın tarihi ve kültürel değerlerini öğrencilerimize gezdirdik. Bu sırada kardeş şehrimiz Yıldırım’a da gelerek Başkanımız Özgen Keskin’e ziyarette bulunduk. Gerçekten de öğrencilerimiz Bursa’ya, Yıldırım’a hayran kaldılar” dedi.

Ziyaretlerinden ötürü mutluluk duyduğunu belirten Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Yıldırım’daki tarihi-kültürel değerler hakkında kısaca bilgi vererek, Buffalo’ya selam gönderdiklerini söyledi. Başkan Keskin, “Yıldırım’ın 14 tane kardeş şehri var. Bunlardan biri de Amerika’nın New York eyaletine bağlı Buffalo şehri. Biz de geçtiğimiz yıllarda Buffalo’ya bir ziyarette bulunmuştuk. Sağolsunlar bizleri çok güzel ağırladılar, biz de sizleri tekstil, endüstri şehri olan, yeşille suyun buluştuğu, adeta tarihin bekçisi olan Bursa’mızda, Yıldırım’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Keskin, öğrencilere Bursa yöresine ait çeşitli hediyeler takdim ederek, hatıra fotoğrafı da çektirdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.