Hava Durumu

Karısının sevgilisini yatağın altında yakaladı

Eve geldiğinde eşi H.Ç'nin sevgilisini yatağın altında yakalayan koca onu döverek yaraladı.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2014 16:56
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2014 16:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Karısının sevgilisini yatağın altında yakaladı

Mahkeme, sevgiliyi döven koca E.Ç.'yi' kasten yaralamadan 4 ay 10 gün,sevgiliyi de konut dokunulmazlığını ihlal etmekten 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Eşi H. Ç.'nin yatağın altında sakladığı sevgilisini döven kızgın koca E.Ç. 'kasten yaralama' suçundan 4 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. E. Ç.'ye verilen cezanın hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar veren mahkeme, 'konut dokunulmazlığını ihlal' ettiği gerekçesiyle 10 ay hapis cezasına çarptırdığı sevgili B. D.'nin cezasını ise, “aynı suçu bir daha işlemeyeceğine dair mahkemede bir kanaat oluşturmadığı gerekçesiyle" ertelemedi.

EŞE 'KASTEN YARALAMA' ,SEVGİLİYE 'KONUT DOKUNULMAZLIĞINI İHLAL' DAVASI

Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianameye göre yaklaşık 2 yıl önce, B. D. arkadaşlığını ilerlettiği H. Ç.'nin (36) evine gitti. H. Ç.'nin eşi E. Ç. (40) gece saatlerinde eve geldi.H. Ç. bu sırada ilişki yaşadığı sevgilisini yatağın altına sakladı. E. Ç. yatağın altında saklanan B. Ç.'yi görünce kovaladı ve dışarıda yakaladığı anda taşla vurarak yaraladı. B. D.(31) hakkında 'Konut dokunulmazlığını ihlal' suçundan 1 yıldan 3 yıla, E. Ç. hakkında ise 'kasten yaralama' suçlamasıyla 9 aydan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

“1,5 SAAT YATAĞIN ALTINDA KALDIM"

Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan müşteki sanık B. D., arkadaşı olduğunu söylediği H. Ç.'nin kendisini eve davet ettiğini söyleyerek, “Gece 12 sıralarında evine gittim. Ben onun evli olduğunu bilmiyordum. Bilseydim gitmezdim" dedi. Konut dokunulmazlığını ihlal etme kastının olmadığını söyleyen B. D., “Evdeyken kapı çaldı. H.  bana bir akrabasının gelmiş olabileceğini ve yatağın altına saklanmamı söyledi. H.Ç, E.Ç'yi dışarı çıkarmaya çalıştı. E.Ç şüphelendi. Ben 1,5 saat yatağın altında kaldım. E.Ç beni görünce kaçmaya başladım ama beni yakaladı ve taşla vurdu. Şikayetçi değilim" diye konuştu. Diğer müşteki sanık E. Ç. ise “Sanığı eşim ile birlikte geceleyin evimde yakaladım. Kovalayarak yakaladım ve ona vurdum. Şikayetçi değilim" dedi.

“RIZA OLSA BİLE AMAÇ MEŞRU DEĞİL"

Mahkeme gerekçeli kararında, eşinin evde olmaması sebebiyle H. Ç.'nin B. D.'yi eve davet ettiği, eşinin eve gelmesi üzerine B. D.'yi yatağın altına sakladığını belirtti. B. D.'nin, Ç. çiftinin birlikte yaşadıkları eve geldiği ve yatağın altına saklandığını ifade eden mahkeme, “Her ne kadarH. Ç. ile E. Ç.'nin müşterek konutuna, H.Ç'nin daveti üzerine gittiği anlaşılmış ise de, müşteki sanık B. D.'nin meşru olmayan bir amaçla eve gittiğini, bu nedenle de H.Ç'ninrızasının geçerli olmadığını ve sanık E. Ç'ninde bu olayı tahrik altında gerçekleştirdiği kanaatine varılmıştır" ifadelerini kullandı.

TAŞ, SİLAH SAYILDI: 1 YIL 9 AY HAPİS

Mahkeme, eşinin sevgilisini döven E. Ç.'yi önce, “Kasten yaralama suçu"ndan1 yıl hapis cezasına çarptırdı. Eylemin silah sayılan taş ile işlendiğini belirten mahkeme, sanığı 1 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanığın bu olayı tahrik altında işlediğine kanaat getiren mahkeme hakimi, E. Ç.'nin cezasını 4 ay 10 güne indirdi ve 'hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına' karar verdi.

VERİLEN CEZA ERTELENMEDİ

Mahkeme, müşteki- sanık B. D.'yi ise , “Geceleyin konut dokunulmazlığını ihlal" suçunu işlediği gerekçesiyle 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Hakim, sanığın ileride bir daha suç işlemeyeceği kanaatinin mahkemede oluşmadığını belirtti ve cezanın ertelenmesine aynı zamanda dahükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığı yönünde karar verdi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.