Hava Durumu

Karl Marx'ın ismiyle ürünlerini pazarlayacaklar

Dünyanın bütün işçileri, birleşin" sloganıyla ezilen sınıfları kapitalizme karşı ayaklanmaya çağıran Alman filozof Karl Marx, 5 Mayıs 2018'de, doğumunun 200'üncü yıl dönümü nedeniyle memleketi Trier kentinde törenler ve 600 civarında etkinlikle anılacak.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2018 18:51
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2018 18:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Karl Marx'ın ismiyle ürünlerini pazarlayacaklar

Trier'liler, en ünlü yurttaşları Marx'ı çok iyi 'pazarlamaya' hazırlanırken, Marx baskılı Euro banknotlardan kupalara kadar birçok hediyelik ürün satışa çıkarıldı. Kentteki kafeler, "Bütün ülkelerin kahve içenleri birleşin" yazılı fincanlarla kahve ikram etmeye hazırlanıyor. Yapılanların, Marx'ın fikirleri ve idealleriyle ne kadar uyumlu olduğu ise soru işareti...

Lüksemburg sınırı yanındaki Mosel nehri kıyısında bulunan Trier kentinde 5 Mayıs'ta yapılacak törene tanınmış 180 civarında siyasetçi ve sanatçı katılacak. Törenin açılış konuşmalarını Almanya Sosyal Demokrat Parti (SPD) Başkanı Andrea Nahles ve Rheinland Pfalz Eyalet Başbakanı Malu Dreyer (SPD) yapacaklar. Ünlü televizyon sunucusu Günther Jauch törende Karl Marx'ın doğum belgesini okuyacak. "Karl Marx, Alman Peygamber" belgeselinde Marx'ı canlandıran ünlü Alman oyuncu Mario Adorf törenin öteki önemli isimleri arasında.

MARX'LI BANKNOTLAR

Trier kenti dünyanın bu en ünlü Trierlisi Marx'ı çok iyi pazarlamaya hazırlanıyor. Marx'ın 200'üncü doğum yıldönümü anısına Karl Marx portreli sıfır Euro banknotlar basıldı. İlk beş bin banknot tanesi 3 Euro'dan kapış kapış giderken, 20 bin adet yeni banknotlar yolda. Kentte önemli kavşaklarda Karl Marx figürlü trafik ışıkları yanıp sönerken, kentteki cafe işletmeleri üzerinde Marx portreli, altında ise "Bütün ülkelerin kahve içenleri birleşin" yazılı fincanlarla kahve ikram edecekler. Butikler Marx portreli tişörtler bastırdı. Kentin sembolü olan tarihi Roma Kapısı Porta Nigra (Siyah Kapı) önüne 500 adet plastik Karl Marx figürleri yerleştirildi. Berlin Duvar'ı yıkıldıktan sonra kimsenin beş Cent bile vermeyeceği, Karl Marx'ın başeseri Kapital kitabının satışları artışa geçti. 2016'da 2 bin 297 adet satan Kapital, 2017'de 2 bin 650 adet satış yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.