Hava Durumu

Kart bilgisine 'maske' ile tüketici kontrolü Türkiye'de!

Mastercard, tüketicilerin küresel ödeme ağlarında daha sorunsuz bir e-ticaret deneyimi yaşaması için kullanılan maskeleme teknolojisini Türkiye'ye getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2021 09:05
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2021 09:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kart bilgisine 'maske' ile tüketici kontrolü Türkiye'de!

Artık yabancı platformlarda kayıtlı Mastercard logolu kart bilgileri daha güvenli bir şekilde saklanacak. Bu hizmet, Türkiye'de ilk defa Mastercard ve Garanti BBVA iş birliğiyle BonusFlaş uygulaması üzerinden kullanılabilecek.

BonusFlaş'a geldi

Mastercard Genel Müdürü Yiğit Çağlayan, bu teknolojiyi 45'ten fazla ülkede kullandıklarını belirterek, "Kartın nerede kayıtlı olduğunun görüntülenmesi ya da silinmesi kısacası her şeyi kullanıcının kontrolüne bıraktığımız bu teknolojiyi Türkiye'de ilk kez BonusFlaş ile Garanti BBVA müşterilerinin kullanımına sunuyoruz" dedi.

Garanti BBVA Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Murat Çağrı Süzer, "Mastercard Maskeleme Teknolojisiyle kullanıcılarımıza yurt dışı dijital platformlardaki ödemelerini de kontrol altına alma imkânı sunuyoruz. Mastercard'ın kredi kartı güvenliğine yönelik geliştirdiği bu tarz yenilikçi çözümler, müşterilerimize kusursuz bir alışveriş deneyimi sunma noktasında önemli bir değer yaratıyor" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.