Hava Durumu

Katar'dan Tunus'taki darbeye ilişkin taraflara itidal çağrısı

Katar Dışişleri Bakanlığı, Tunus'taki taraflara diyalog ve itidal çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2021 16:41
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2021 16:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Katar'dan Tunus'taki darbeye ilişkin taraflara itidal çağrısı

Katar Dışişleri Bakanlığı, Tunus'taki darbeye ilişkin tüm taraflara krizin atlatılması için itidal çağrısı yaptı.

Açıklamada, Katar'ın, Tunus'taki tarafların krizin üstesinden gelinmesi için diyalog yolunu tercih etmeleri, devletin kurumlarının güçlendirilmesi ve Tunus Cumhuriyeti'nin yasalarının uygulanması temennisinde bulunduğu ifade edildi.

Ayrıca açıklamada, baskılardan ve çatışmalardan uzak durulması, tüm tarafların Tunus halkının çıkarlarını göz önünde bulundurmaları çağrısı yapıldı.

Tunus'ta hükümet ve muhalefet partilerine yönelik protestolar gerçekleştirilmiş, çıkan olaylarda başta Nahda Hareketi olmak üzere parti merkezlerine saldırılar düzenlenmişti.

YASAL DAYANAĞI YOK

Tunus Cumhurbaşkanı Said de Meclis'in tüm yetkilerini dondurduğunu, milletvekillerinin dokunulmazlığını askıya aldığını, mevcut Başbakan Hişam el-Meşişi'yi görevden aldığını ve kendi atayacağı bir Başbakanla yürütmeyi devralacağını duyurmuştu.

Hükümete yönelik bu darbenin ardından askerler Tunus Meclis Başkanı ve Nahda Hareketi lideri Raşid el-Gannuşi ile beraberindeki milletvekillerini Meclis'e almamıştı.

Cumhurbaşkanı Said'in kararları üzerine halkı barışçıl mücadeleye çağıran Gannuşi, yasal bir dayanağı bulunmayan bu adımın darbe olduğunu vurgulamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.