Hava Durumu

Katar 'skandal muayene' için özür diledi

Katar, Doha'daki Hamad Uluslararası Havaalanı'nın tuvaletinde terk edilmiş yeni doğmuş bir bebek bulunmasının ardından Katar Havayolları uçağına binen kadınların indirilerek muayeneye zorlanması üzerine özür diledi.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2020 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2020 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Katar 'skandal muayene' için özür diledi

Avustralya, Doha'daki Hamad Uluslararası Havaalanı'nın tuvaletinde terk edilmiş yeni doğmuş bir bebek bulunmasının ardından Katar Havayolları ile uçan kadın vatandaşlarının uçaktan indirildiğini ve bir ambulansa götürülerek muayeneye zorlandığını açıkladı. Avustralya hükûmetinin tepkisinden 3 gün sonra Katar'dan açıklama geldi.

Katar hükûmeti, kadınların muayene edilme nedeninin havaalanında bir plastik poşete konulup çöpe bırakılan bir bebek bulunması olduğunu söyledi. Bebeğin hayatının kurtulduğu, Doha'da tedavi altında olduğunu söyleyen Katar hükûmeti, "Hamad Uluslararası Havaalanı'nda bir bebeğin bu durumda terk edilmesi ilk kez yaşanan bir durumdu. Bu berbat ve yaşamı tehdit eden olay ailenin hemen aranmasına neden oldu. Bu acil alınan arama kararı, bu korkunç suçu işleyenlerin kaçmasını engellemekti. Katar hükûmeti, yapılan aramada herhangi bir yolcunun kişisel özgürlüklerinin ihlâli ve yaratılan sıkıntıdan dolayı pişmanlık duyuyor" açıklamasını yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.