Hava Durumu

Katliamın yeni adresi Dürdane

Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yaklaşık bir ay önce Gündoğdu Köyü'nde gerçekleştirilen ağaç katliamına bir yenisi de Dürdane Köyü'nde eklendi. Dürdane’de kesilecek yaklaşık 700 ağaçla birlikte son bir ay içinde Bursa'da 2 binden fazla çam ağacı kesilmiş olacak.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2013 09:39
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2013 09:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Katliamın yeni adresi Dürdane

Ağaç gençleştirme çalışmaları ve kereste ithalatını azaltma bahaneleri ile Gündoğdu Köyü'nde gerçekleştirilen ağaç kesimleri son bulurken, yeni kesim alanı Dürdane Köyü olarak belirlendi. Daha önce Gündoğdu Köyü'nde yapılan ağaç kesimleri hakkında ithalatı önlemek amaçlı olduğunu ifade eden Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun ise yapılan yeni kesimlerle ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

DEDİKODULAR RAHATSIZ ETTİ

Üç bin metreküp kesimin yapılacağı alandaki ağaçlar Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından numaralandırıldı. Yapılan kesimler hakkında hiç bir bilgilendirme yapılmadığını belirten köylüler ise, ağaçların genç yaşlı demeden adeta katledildiğini belirterek duruma tepki gösterdi. Bölgenin imara açılarak TOKİ'ye devredilmesi için orman vasfının ortadan kaldırılmaya çalışıldığı yönünde dedikodular olduğunu ve bunların kendilerini rahatsız ettiğini dile getiren köylüler, konuyu mahkemeye taşımaya hazırlanıyor.

BOŞ VAATLERE İNANMIYORUZ

2 yıl önce de yine aynı bölgede otoyol geçeceği gerekçesiyle yüzlerce ağaç kesildiğini bildiren köylüler,  ancak kesim yapılan bölgenin otoyol ile ilgisi olmadığını söylediler. İki yıl önce yapılan kesimlerin ardından, çevre halkına Orman Bölge Müdürlüğü tarafından alanın yeniden ağaçlandırılacağı sözü verildi. Aradan geçen zaman zarfında hiçbir çalışma yapılmadığını dile getiren köylüler, "Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada yeni fidanların dikilmesi için sonbaharı beklediklerini söylediler. Ama biz bu sözlere artık inanmıyoruz" dedi.

Ergün DEMİRCİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.