Hava Durumu

Kayınpederinden şikayetçi olmadı

Bursa'da, eve alkollü olarak geldiği iddiasıyla gelinini döven oğlunu bıçaklayarak öldürdüğü öne sürülen babanın yargılanmasına başlandı.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2012 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2012 11:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kayınpederinden şikayetçi olmadı
5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “yakın akrabayı öldürmek” suçundan 24 yıla kadar hapsi istenen H.D., ilk kez hakim karşısına çıktı. Geçen mart ayında, eve alkollü gelerek eşini dövdüğünü ileri sürdüğü 2 çocuk babası olan oğlu 35 yaşındaki Mestan D.'i boğazını keserek öldürdüğü iddia edilen 55 yaşındaki H.D., ne yaptığını bilmediğini söyledi.

“112’Yİ ARAYIP ONUN TAŞINMASINA YARDIM ETTİM”
Olay günü eşiyle birlikte sabaha kadar oğlunun eve gelmesini beklediklerini anlatan H.D., “Oğlum eve geldikten birkaç dakika sonra torunum, ‘Dede beni kurtar’ diye bağırdı. Aşağı indiğimde oğlum olan maktulün gelinimin kafasına vurduğunu ve gelinimin ağladığını gördüm. Oğlumu sakinleştirmeye çalıştım ancak bana küfretti. Biraz sakinleşince tekrar yukarıya çıktım. Gelinim ağlamaya devam edince tekrar aşağı indim. Bana yine küfrediyordu. Beraber yatak odasına gittik. Odada üzerime yürüyüp bana vurdu. Sonra da kazakla boğazımı sıkmaya çalıştı. Cebimde çakı vardı. Birkaç kez rastgele salladım. Ne yaptığımı bilmiyordum. Kendime geldiğimde 112’yi aradım. Sonra da ambulansa taşınmasına yardım ettim” dedi.

“KAYINPEDERİMDEN HİÇ KÖTÜLÜK GÖRMEDİM”
Duruşmaya müşteki olarak katılan maktul Mestan Dönmez’in eşi F.D. (35), olay günü eve gelen kocası ile yemek mevzusu yüzünden tartıştıklarını ifade ederek, “17 yıllık evliyim. Eşim beni sürekli dövmezdi. Yalnızca sözlü olarak hakarette bulunurdu. Eve geldiğinde alkollü olduğu için biraz sinirliydi. Yatıştırmak için ona sarıldım. Beni sert bir şekilde iteledi. Ben de sakinleşip ikna olması için ağlamaya başladım. İki çocuğum uyandı ancak kayınpederime seslenmediler. Ağlamamı duyunca kayınpederim eve geldi. ‘Sessiz ol oğlum’ dedi. Sonra küfürleşmeye başladılar. Eşim yatak odasına gitti. Ardından da kayınpederim gitti. Karşılıklı küfürleşiyorlardı. Yatak odasının kapısını açtığımda babamı eşimin üzerinde gördüm. Eşimin bayıldığını sandım. Kayınpederim, daha önce de eşimi öldüreceğini söylemiş. Aralarında bir süredir sıkıntı vardı. Kayınpederimden hiç kötülük görmedim. Bana en büyük kötülüğü şimdi yaptı ancak yine de kendisinden şikayetçi değilim” dedi.

Maktulün kardeşi İ.D., annesi F.D. ve yenge A.D.’yi de şahit olarak dinleyen mahkeme heyeti, sanığın tahliye talebini reddederek duruşmayı erteledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.