Hava Durumu

Kayıp kızlar günler sonra bulundu

Muğla’nın Milas İlçesi’nde, okuldan çıktıktan sonra ortadan kaybolan ve 4 gündür kendilerinden haber alınamayan 14 yaşındaki ortaokul öğrencileri E.Ç. ile S.O., kaldıkları evde polis tarafından bulundu. Kızlardan E.Ç.’nin ailesinden şiddet gördüğü, S.O.’nun da heyecan aradığı için kaçtığını söylediği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2014 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2014 13:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kayıp kızlar günler sonra bulundu

İlçeye bağlı İsmetpaşa Mahallesi’nde Zekeriya Gümüşkesen Ortaokulu öğrencileri E.Ç. ve S.O.’dan, geçen 6 Nisan’da okuldan çıktıktan sonra ortadan kayboldu. Çocuklar için ailelerinin kayıp başvurusunda bulunması üzerine, polis çalışma başlattı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri E.Ç. ve S.O.’nun en son görüldüğü yerlerdeki MOBESE ve işyerlerinin güvenlik kamera görüntülerini inceledi, vatandaşlarla görüştü.

2 GENCİN EVİNDE BULUNDULAR

Kayıp kız çocuklarının Milas- Selimiye Karayolu üzerindeki TOKİ evlerinde olduklarını belirleyen ekipler, harekete geçti. Eve dün akşam saatlerinde yapılan baskında E.Ç. ve S.O.’yu bulan polis ekipleri, kızları zorla alıkoydukları iddiasıyla D.S. (19) ile N.S. (17)  adındaki 2 erkeği gözaltına aldı. 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi’ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirilen E.Ç. ve S.O. ardından Akkent Polis Merkezi’nde ailelerine teslim edildi.

'ZORLA ALIKOYMADIK'

Kızları zorla alıkoyduğu iddasıyla gözaltına alınan bahçıvanlık yapan D.S. polisteki ilk ifadesinde, kısa süre önce tanıştığı E.C.’nin şiddet gördüğünü ve kendisiyle kalmak istediğini söylediğini öne sürdü. Birkaç gün sonra, E.C.'nin  önceden tanımadığı S.O. ile birlikte geldiğini kaydeden D.S. kimseyi zorla alıkoymadığını söyledi.

N.S. de ifadesinde arkadaşı D.S.’nin evine ara sıra geldiğini, kızları tanımadığını, orada tanıştığını anlattı. Gözaltına alınan iki şüphelinin 'kişiyi hürriyetinden alıkoyma' suçlamasıyla adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Ailelerine teslim edilen çocuklardan E.Ç.’nin ailesinden şiddet gördüğü için kaçtığını, S.O.’nun da arkadaşını yalnız bırakmak istemediğini ve heyecan için evinden ayrıldığını söylediği belirtildi.

Kızların bulunduğu binada oturan apartman sakinleri bağırma, çığlık veya yardım talebinde bulunulması gibi bir ses duymadıklarını söyledi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.