Hava Durumu

Kazan, Türkiye yine seni konuşsun Timsah!

Bursaspor bugün Ziraat Türkiye Kupası'nda çok kritik bir maça çıkacak. Yeşil Beyazlılar Son 16 Turu maçında Antalyaspor'la karşılaşacak. Çeyrek finale yükselmek isteyen Mustafa Er ve öğrencilerinin saat 15.45'te başlayacak tur mücadelesi A Spor'dan ekranlara gelecek.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2021 08:12
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2021 08:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kazan, Türkiye yine seni konuşsun Timsah!

Yeşil Beyazlılar Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Tur Maçı'nda Antalyaspor'la karşılaşacak. İki takım arasındaki kritik randevu Büyükşehir Belediye Stadı'nda saat 15.45'te başlayacak. Karşılaşma A Spor'dan yayınlanacak.

BÜYÜK SEMPATİ TOPLADI

Genç kadrosuyla bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'nı öncelikler arasına almayan ancak elde ettiği sonuçlar ve sergilediği güzel futbolla hem adını son 16 takım arasına yazdıran hem de büyük sempati toplayan Bursaspor bu akşam çeyrek finale yükselmek için sahaya çıkacak.

GÖZLER YİNE İKİ GOLCÜDE

Hakem Yasin Kol'un yöneteceği maçta gözler Bursaspor'un gençlerinde olacak. Göztepe ile oynanılan maçta 4 gol atan Batuhan Kör ve ligde 9 gol atmasına karşın kupada henüz golle tanışamayan Ali Akman teknik direktör Mustafa Er'in Süper Lig ekibi karşısındaki en büyük kozları olacak. Maçın uzama ihtimalini göze alan Mustafa Er takımına son antrenmanda penaltı çalışması yaptırdı Bursasporlu gençler bu maçı da kazanarak çeyrek final biletini kapmayı ve yine Türkiye'de adlarını konuşturmayı hedefliyor.

MUHTEMEL 11'LER

BURSASPOR

Ataberk, İsmail Çokçalış, Cüneyt Köz, Furkan Emre Ünver, Onur Atasayar, Emirhan Aydoğan, Burak Altıparmak, Burak Kapacak, Batuhan Kör, Özer Hurmacı, Ali Akman

ANTALYASPOR

Ruud Boffin, Naldo, Fedor Kudryashov, Bünyamin Balcı, Veysel Sarı, Nuri Şahin, Fredy, Amilton, Hakan Özmert, Dever Orgill, Gökdeniz Bayrakdar

MAÇTAN SONRA KAMP VAR

Bursasporlu futbolcular Antalyaspor ile oynayacakları maçın ardından kampa girecek. Yeşil Beyazlılar yarın sabah Bursa'dan ayrılacak ve önce İstanbul'a ardından da uçakla Antalya'ya gidecek. Teknik direktör Mustafa Er ve oyuncuların Belek'te gerçekleştirecekleri kamp Adana Demirspor ile deplasmanda oynanacak ikinci yarının ilk maçına kadar devam edecek. Bursaspor maçın tarihine göre kamp bitiminden sonra özel uçakla Adana'ya gidecek ve maçtan sonra yine özel uçakla Bursa'ya dönecek.

ERSUN YANAL'IN 6. DALYASI

Antalyaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal'ın teknik direktörlük kariyerinde en çok rakip olduğu üçüncü takım Bursaspor. Tecrübeli teknik adam çalıştırdığı takımlarla Yeşil Beyazlılarla 29 kez karşılaştı. Ersun Yanal bu maçların 10'unu kazanırken, 11'inden yenik ayrıldı. Deneyimli çalıştırıcı bugüne kadar Beşiktaş'la 36, Galatasaray'la 32 kez kozlarını paylaşmıştı. Bu karşılaşma 59 yaşındaki Ersun Yanal'ın kariyerindeki 600'üncü maç olacak. Ersun Yanal böylelikle 6'ncı kez dalya diyecek.

KOL'LA YENİLGİ YOK

Bursaspor'la Antalyaspor arasındaki maçı hakem Yasin Kol yönetecek. Kol Yeşil Beyazlılar'ın bugüne kadar iki maçında düdük çaldı. Bursaspor bu maçlarda Akhisarspor ve Ümraniyespor'u yendi. Antalyaspor da Yasin Kol'un yönettiği tek maçta Gençlerbirliği karşısında sahadan üç puanla ayrıldı.

EN SON YARI FİNALDE...

İki takım Ziraat Türkiye Kupası'nda birbirlerine en son 1999-2000 sezonunda rakip oldu. Yarı finalde Antalya'da karşılaşan Bursaspor'la Antalyaspor'un mücadelesini 2-0 kazanan Kırmızı Beyazlılar adını finale yazdırdı. Bursaspor'la Antalyaspor arasındaki bugüne kadar oynanan 53 maçta Bursaspor 24, Antalyaspor 16 galibiyet elde etti. Bursaspor evinde 14 maçı kazanırken, Antalyaspor deplasmandan 5 galibiyet çıkardı.

NASIL GELDİLER?

Bursaspor Ziraat Türkiye Kupası'na bu sezon 3'üncü turdan dahil oldu. Karşıyaka'yı penaltılarla geçen Yeşil Beyazlılar 4'üncü turda 1922 Konyaspor'u 1-0'lık skorla mağlup etti. Bursaspor 5'inci turda Göztepe'yi İzmir'de uzatmalar sonunda 5-4 yenerek adını 16 takım arasına yazdırdı. Kupaya 4'üncü turda katılan Antalyaspor da Pendikspor'u 2-0 yendikten sonra 5'inci turda Boluspor'u 1-0'lık skorla geçti ve Bursaspor'un rakibi oldu.

İSMAİL GERİ DÖNDÜ

Sakatlığı nedeniyle Keçiörengücü maçında forama giyemeyen İsmail Çokçalış bugünkü maçta yerini alabilecek. Tedavisi tamamlanan genç futbolcu ile sakatlığına rağmen son haftalarda savunmada etkili performans gösteren Cüneyt Köz Antalyaspor karşısında forma giyebilecek.

MAÇ HEYECANI AS TV'DE

Bursaspor'la Antalyaspor arasında oynanacak Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu maçı öncesi ve sonrası yaşanacak gelişmeler AS TV farkıyla ekranlara gelecek. Karşılaşmayla ilgili stat çevresinden yapılacak canlı yayınlarla kupa mücadelesinin heyecanı ekranlara taşınacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.