Hava Durumu

Kazığın böylesi! 50 kuruşluk suyu...

Yaz geldi, Bodrum'da fiyatlar şişirildi! İngiliz model Kate Mos, lahmacun ve ayranın 75 liraya satıldığı Türkbükü'nde 7 bin liralık hesaba isyan etti. 50 kuruşluk suyun bile 15 liradan satılması ise 'kazık geleneğini' belgeledi

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2015 09:44
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2015 09:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kazığın böylesi! 50 kuruşluk suyu...
Tatil cenneti Bodrum, sosyetiklerin adresi haline geldi. Hal böyle olunca kazık geleneği devreyi girdi. İşin suyunu çıkartan işletmeler, yarım litre suyu bile 15 liradan satınca vatandaş isyan etti. Bodrum son dönemde dudak uçuklatan fiyatlarıyla dikkat çekti. Türkbükü'ndeki Maçakızı'nda geçen yıl 50 liraya satılan lahmacun ve ayranın fiyatı 75 liraya yükseldi! Turistler bile cep yakan hesap karşısında yakalarını silkti! Bunun en çarpıcı örneği geçtiğimiz günlerde dünyaca ünlü model Kate Moss'un başına geldi.

DENETİM ŞART

Hemen hemen her yıl Bodrum'u ziyaret eden Moss, 3 arkadaşıyla birlikte geçen hafta Türkbükü'ndeki bir beache gitti. Burada 4 kişilik menü için 7 bin lira hesap geldiğini gören ünlü model, hesaba itiraz etti. "Ağır hesap" dünyanın dikkatini çekti. Gözler ise Bodrum'da dudak uçuklatan fiyatlara çevrildi.

Türkbükü'nde vatandaşı "yolunacak kaz" olanak gören işgüzar işletmelerin, 50 kuruşluk yarım litre pet şişe suyunu, 15 liraya sattığı belirlendi. İşletmeler, menüdeki fiyatları da iyice şişirdi. Yalıkavak Palmarina'da tek kişilik rakı-balık için bin liralık bedel biçildi. Üstelik işletmede bazı günler kredi kartının geçmediği, peşin çalışıldığı kaydedildi. Türkbükü Maçakızı'nda, ortalama 26 liraya satılan bir levreğin, 96 liradan müşteriye satılması ise kazık politikasını gözler önüne serdi. Sosyal paylaşım sitesi Twitter'den fiyatlara isyan eden tatilciler, yetkilileri denetime davet etti. Vatandaşlardan, "Türkbükü'ne ayak basmaya korkuyoruz" yorumu geldi.

İngiliz model Kate Moss, 4 pide, 4 salata ve 1 şişe şarap için gelen 7 bin liralık hesabı görünce, "Bu fiyatlar Mykonos ve Paris'in en lüks yerlerinde bile yok" diyerek ortalığı birbirine katmıştı. Yabancı haber siteleri ise olayı "Türkiye'de Kate Moss'a büyük kazık" başlığıyla duyurmuştu.

TAKSİ ŞOKU!

Bodrum'daki plajların şişirme fiyat politikasına taksiciler de ayak uydurdu! Havaalanından taksiye binen müşteriler, karşılaştıkları fiyatlar karşısında şok oldu. Bazıları yakın mesafe için 100 lira verdiklerini söyledi. 2 katı ücret ödediklerini iddia eden bazı vatandaşlar, taksicilerden gelen "Biz sadece yaz sezonu boyunca çalışabiliyoruz" savunmasıyla neye uğradığını şaşırdı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.