Hava Durumu

KCK'da 17 tutuklama, 4 tahliye

KCK'ya ilişkin 99'u tutuklu 152 sanıklı davada, 4 sanığın tahliyesine karar verilirken, 7 ilde düzenlenen operasyonlarda ise 17 kişi tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2012 23:54
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2012 23:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
KCK'da 17 tutuklama, 4 tahliye


Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 52. duruşmasında, tutuklu 99 sanıktan mazeret bildiren 14'ü katılmadı, 85 tutuklu sanık ise hazır bulundu. Duruşmada, sanıklardan Heval E.ve Rahmi Ö.'in delillerinin ikamesi okundu.

Savcı, tutuklu sanıklardan Nizamettin O., Roza E., Heval E. ve Rahmi Ö.'in tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verilmesini de istedi.

Öte yandan İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Doğubayazıt ve Ağrı Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde, bölücü terör örgütüne yönelik Ağrı merkez, Doğubayazıt, Diyadin ve Tutak ilçeleri ile İstanbul, Muş, İzmir, Diyarbakır ve Adana'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınarak, adliyeye sevk edilen 14 şüpheli sorguları tamamlanarak mahkemeye sevkedildi. Zanlılardan, BDP Ağrı İl Başkanı K.P. ile KCK'nın Ağrı sorumlusu olduğu iddia edilen V.B'nin aralarında bulunduğu 12 kişi KCK üyesi olmak ve terör örgütüne finans sağlamak suçlamasıyla tutuklandı, 2 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince de Buca ve Karabağlar'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 1'i kadın 5 kişi tutuklandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.