Hava Durumu

KDP: "PKK, IKBY halkı için tehlike oluşturuyor"

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), terör örgütü PKK'nın Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) halkı için tehlike oluşturduğunu ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2020 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2020 10:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
KDP: "PKK, IKBY halkı için tehlike oluşturuyor"

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Sözcüsü Kifah Mahmut yaptığı yazılı açıklamada, terör örgütü PKK'nın IKBY vatandaşları için bir tehdit oluşturduğunu belirtti. PKK elebaşlarının son açıklamalarının gerçekleri saptırmayı ve istikrasızlık oluşturmayı amaçladığını belirten Mahmut, uzun yıllardır haraç alan ve halkın malına el koyan PKK'yı, yüzlerce köyün imarına ve sivillerin evlerine dönmesine engel olmakla suçladı.

Terör örgütünün çekişme ve savaşını IKBY'ye taşıdığını söyleyen KDP Sözcüsü, "PKK'nın davranışlarının bedelini IKBY vatandaşları ödüyor. IKBY hükümetindeki yetkilileri öldüren PKK, kendisinin IKBY için bir tehdit oluşturmadığını ve IKBY'yi savunduğunu sanıyor" ifadelerini kullandı. Öte yandan IKBY Güvenlik Meclisi, terör örgütü PKK'nın bölgedeki yabancı diplomatik temsilcilikleri, diplomatlar ve hükümet yetkililerine suikast düzenlemeye yönelik planlarının engellendiğini duyurmuştu. IKBY hükümeti PKK'nın defalarca bölgeden istemişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.