Hava Durumu

Kekik, karanfil ve defne yağı enfeksiyondan koruyor

Pandemi dönemi bize bilinçsiz ilaç kullanımının ne kadar zararlı olabileceğini bir kere daha gösterdi. Hastalıklara karşı tıbbi tedavinin yanında bitkilerden, yağlardan ve doğal yöntemlerden de fayda görebiliriz.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2021 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2021 15:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kekik, karanfil ve defne yağı enfeksiyondan koruyor

MASKENiZE 1 DAMLA DAMLATIN

Kekik yağı, karanfil yağı, okaliptüs yağı ve defne yağı enfeksiyondan korunmaya karşı etkilidir. Bu yağları maskenizin dış kısmına, burun deliği ile üst dudak arasında orta bir yere sadece 1 damla damlatmak hem nefesinizi rahatlatır hem de bu başta koronavirüs başta olmak üzere pek çok mikroorganizmanın size bulaşma riskini azaltır. Ben bunu pandeminin başından beri sıkça anlatıyorum, tavsiye ediyorum. Çevremde yararını görenler oluyor.

GARGARAYI iHMAL ETMEYİN

Ağız ve boğaz temizliği için gargara pratik bir yöntemdir. Eczaneden alıp tüketebileceğiniz hazır gargaralar dışında evde kendiniz de tuzlu su, adaçayı ve kekik yağı karışımı ile doğal gargara yapabilirsiniz .

MALZEMELER:

1 bardak ılık adaçayı 1 çay kaşığı kaya tuzu 7-8 damla limon 1 ya da 2 damla kekik yağı. Tüm yağlar bir bardakta karıştırılır ve günde 2 kez gargara yapılır.

NEFES DARLIĞI ÇEKİYORSANIZ

Nefes darlığınız oluyorsa veya maske sizi rahatsız ediyorsa o zaman 1 damla mentol veya nane yağı nefesinizi açıp sizi rahatlatacaktır. Aynı zamanda doğru uçucu yağları dağıtıcı olarak kullanabilirsiniz; odanın içerisine yayılacak şekilde faydasını görürsünüz.

Halk arasında yaygın kullanılan bir yöntemde, kabuğu ayıklanmış soğanı dörde bölerek riskli ortamlarda tutmak. Tabii bunun bilimsel bir dayanağı yok ama soğan, kekik gibi keskin kokuların ortamdaki mikroorganizmaları üremesinin ve yayılmasını azaltıcı bir etkiye sahip olduğunu gözlemlerime dayanarak söyleyebilirim. Yine doğal, aromatik ürünlerden biri olarak tea-tree oil (çay ağacı yağı) antiseptik olarak yanınızda taşıyabileceğiniz doğal bir dezenfektan.

BUĞUNUN GÜCÜ

Diyelim ki metrobüs, vapur, okul, minibüs, metro, alışveriş merkezi, toplantı, cenaze, düğün, dernek, uçak, tren gibitoplu yerlerde bulundunuzve kendinizi risk altında hissediyorsanız bu yazıyı kesip saklayın. Eski bir usul ama bana göre şüpheli temas sonrası solunum yollarını dezenfekte etmek için etkili bir yöntem olan basit, ucuz ve uygulaması kolay buğuyu deneyin. Eve geldiniz, ilk iş önce ellerinizi ve yüzünüzü güzelce sabunlayarak yıkayın ve hemen iki litre kadar su kaynatın. Başınızı örtecek büyüklükte bir havlu veya çarşaf bulundurun. Kaynar suyun içine koyacağınız malzemeler 5-6 damla okaliptüs yağı, parmak ucunun yarısı kadar kafur. Kafuru havanda dövün ve toz haline getirin, geniş, çukur kaba koyun.

3-4 DAKİKA TEKRARLAYIN

İki litre kadar kaynar suyu kaba dökün. Suya bir karış mesafe olacak şekilde eğilin. Başın üstünü o ince havlu veya küçük çarşafla kapatın. Hemen o esnada 3-4 damla okaliptüs yağını damlatın. Yakmaması için gözünüzü kapatın. Burundan nefes alıp burundan nefes verin. Bir sonraki nefeste ise burundan nefes alıp ağızdan verin. İki dakika sonra tekrar 3-4 damla okaliptüs yağı damlatın. Yine gözünüz kapalı olsun.

Bu şekilde nefes alıp vermeye devam edin. Burun ve sinüslerinizden salgılar gelebilir, normaldir. Onları temizleyip birkaç dakika sonra işlemi sonlandırabilirsiniz. Buğu işlemini 3-4 dakika yapmanız yeterlidir. Bu işlemi riskli günlerde veya kalabalık ortamdan gelince tekrarlayabilirsiniz.

GARGARAYI İHMAL ETMEYİN

Ağız ve boğaz temizliği için gargara pratik bir yöntemdir. Eczaneden alıp tüketebileceğiniz hazır gargaralar dışında evde kendiniz de tuzlu su, adaçayı ve kekik yağı karışımı ile doğal gargara yapabilirsiniz .

MALZEMELER:

1 bardak ılık adaçayı 1 çay kaşığı kaya tuzu 7-8 damla limon m 1 ya da 2 damla kekik yağı. Tüm yağlar bir bardakta karıştırılır ve günde 2 kez gargara yapılır.

AĞRILARI AZALTAN MASAJ

Bu ısı değişkenli geçiş döneminde masajın da çok yararı olur. Dolaşımı canlandırır ve ağrıları azaltır. Sabahları 3-4 dakika zaman ayırarak duştan önce yapacağınız bu masaj, sizi ısı değişiklikleri ve soğuk algınlığına karşı korur.

MALZEMELER:

Yarım tatlı kaşığı susam yağı 10 damla kekik yağı 2 damla biberiye yağı 2 damla ylang-ylang yağı

HAZIRLANIŞI:

Hepsini karıştırın ve ılık hale getirin. Tercihen sabahları, zamanınız yoksa akşamları 3-4 dakika kadar yukarıdan aşağıya, kalpten uçlara doğru hafif ve orta kuvvette uygulayın. Sonrasında isterseniz ılık bir duş alın. Ama yağın bir kısmını üzerinizde bırakın. Uyguladığınız günlerde aradaki rahatlık ve uyum farkını hissedeceksiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.