Hava Durumu

Keles süt fabrikası ay sonuna tamam

Bursa'nın büyükşehir olmasından bu yana geçen 26 yıllık sürede görev yapan bakan, milletvekili, belediye başkanı ve yöneticiler, Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde Bursa Muhtarlar Derneği ve Yedincişehir Enstitüsü tarafından düzenlenen birlik gecesinde bir araya geldi. Gecede konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'ya hizmet etmenin şans olduğunu belirterek, "Bizler de elde ettiğimiz bu şansı en iyi şekilde değerlendirmenin, Bursa'yı marka bilinirliği daha da yüksek bir il yapmanın gayreti içerisindeyiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2013 13:23
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2013 13:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Keles süt fabrikası ay sonuna tamam

'Büyükşehir'den Bütünşehire 26 Yılda Bursa'ya Yön Verenler, Değer Katanlar' isimli buluşma, Hilton Otel Balo Salonu'nda gerçekleşti. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin tüm konuklarla yakından ilgilendiği gecede, TRT Sanatçısı Özgür Eren bir konser verdi. Gecede ayrıca, Bursa'ya hizmet edenler ödüllendirilirken, Başkan Altepe ile Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı 'yaptıkları çalışmalarla Anadolu'nun iftiharına sebep oldukları için' özel ödüle layık görüldü.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın Büyükşehir olmasının 26. yıldönümünde düzenlenen toplantıdan dolayı Bursa Muhtarlar Derneği ile Yedincişehir Enstitüsü'ne teşekkür etti. Bursa'nın dostları, büyükleri ve bu şehre hizmet edenler için düzenlenen vefa gecesine katılmaktan mutlu olduğunu dile getiren Başkan Altepe, Bursa'ya hizmet etmekten onur duyduğunu ifade etti. Kendi şehrinde yaşamak isteyenlerin en çok bulunduğu şehrin Bursa olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, "Şehri kuruluşundan bugüne getirenlerin, özellikle son dönemlerde görev alan Ekrem Barışık'tan Teoman Özalp'e, Erdem Saker'den rahmetli Hikmet Şahin'e kadar bütün değerli yöneticilerimize şükranlarımı arz ediyorum. Aramızdan ayrılanlara Allah'tan rahmet diliyorum. Yine bakanlarımıza, milletvekillerimize ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Büyükşehirde 20. yılını yaşadığını, başlangıçta 3 olan merkez ilçe belediye sayısının daha sonra 7'ye çıkarıldığını, son yapılan düzenlemeyle birlikte bu sayının 17 olacağını kaydeden Başkan Altepe, yerel yönetimlerin günden güne güçlendirildiğini, daha aktif hale getirildiğini söyledi. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ilk seçimlerden sonra hizmete alınacak Büyükşehir Yasası'yla birlikte artık il sınırlarının tümüne hizmet edeceğini vurgulayan Başkan Altepe, 17 ilçe 1076 muhtarla kırsaldan kent merkezine dağ bölgelerinden kıyı bölgelerine tüm alanlarda boy göstereceklerini ifade etti.

Bursa'ya hizmet etmekten büyük heyecan duyduklarını, katılımcı yönetim anlayışıyla kentin imkanlarını en iyi şekilde değerlendirmek için gayret sarf ettiklerini ifade eden Başkan Altepe, sınır tanımaksızın şehrin tüm bölgelerinde faaliyet gösterdiklerini anlattı. Büyükşehir Yasası yürürlüğe girmeden yasa çerçevesinde hareket ettiklerini ve dağ ilçeleri için yatırımlara başladıklarını söyleyen Başkan Altepe, "Keles'te inşa ettiğimiz süt fabrikası inşallah bu ay sonuna kadar faaliyete girmiş olacak. 4 dağ ilçesinin sütleri bu fabrikamızda toplanarak, sütlü mamuller olarak tüm Bursa'ya dağıtılacak" şeklinde konuştu.

Rüzgarı olan bölgelere rüzgar santralleri, güneşi bol olan bölgelere de güneş santralleri kurulması gibi tüm yatırım planlarının artık Büyükşehir Belediyesi'nin gündeminde olduğunu kaydeden Başkan Altepe, "Bursa'nın her alanda gelişmesi, her şeyiyle bir dünya kenti olması yolundaki çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz." ifadelerini kullandı. Başkan Altepe, konuşmasında son 4 yılda Bursa'da gerçekleştirdikleri çalışmalara da değindi.

Bursa Muhtarlar Derneği Başkanı Nedim Serbestol, gecenin düzenlenmesinde emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür etti. Yaptıkları tüm çalışmalarda Başkan Altepe'nin desteğini arkalarında görmenin ayrıcalığını yaşadıklarını belirten Serbestol, bu yıl ilki gerçekleştirilen 'Büyükşehir'den Bütünşehire 26 Yılda Bursa'ya Yön Verenler, Değer Katanlar' isimli organizasyonun süreciyle ilgili salondakileri bilgilendirdi.

Yedincişehir Enstitüsü Başkanı Mutlu Çınar, belediyecilik anlayışının günden güne değiştiğini vurguladı. Daha önce büyük olay olarak görülen 3 köprü inşaatının bugün rutin işlemler arasında sayıldığını belirten Çınar, "2 ay Recep başkanın arkasından gittik ve 3'ten fazla köprünün açıldığına şahit olduk" açıklamasında bulundu.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.