Hava Durumu

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan flaş sözler

CHP lideri Kılıçdaroğlu, TÜBİTAK’ın Balyoz davalarında delil olan 5 nolu harddiskte saat ve tarihle oynandığı yönündeki raporunu değerlendirerek; "Davanın çöktüğünü gösteriyor bu. Sahte delillerle masum insanların mahkum edildiğini gösteriyor. Tabii davanın yeniden açılması gerekiyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2014 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2014 15:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan flaş sözler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜBİTAK’ın Balyoz ve Poyrazköy Davaları’nın en önemli delilleri arasındaki "5 numaralı Hard Disk" için "Disk ile oynanmış" raporu vermesine ilişkin "Davaların çöktüğünü gösterir" değerlendirmesi yaptı.

Kılıçdaroğlu, eski CHP Genel Başkanı ve Başbakan Bülent Ecevit’in heykelinin CHP’nin Ankara Çevre Sokak’taki eski genel merkez binasının önüne dikilmesi töreni katıldı. CHP- MSP koalisyonunun resmen kurulduğu 26 Ocak 1974’ün 40’ıncı yıldönümünde düzenlenen törene Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit de katıldı. Eski Genel Merkez binasının ismi de "Bülent Ecevit Parti Okulu" olarak değiştirildi.

DAVALAR YENİDEN GÖRÜLMELİ

Kılıçdaroğlu, tören sonrasında yaptığı açıklamada "Biz defalarca bu delillerin sahte olduğunu, üretildiğini, ısrarla ve ısrarla dile getirdik. Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında pek çok uzman bu delillerin üretildiğini ifade etti. Ama hiç kimse dinlemedi. TÜBİTAK yeni bir rapor vermiş, davanın çöktüğünü gösteriyor bu. O sahte delillerle masum insanların mahkum edildiğini gösteriyor. Davanın tabii yeniden açılması gerekiyor. Biz öteden beri şunu savunduk; Özel Yetkili Mahkemeler kaldırılmalı ve bu mahkemelerde görülen davalar normal mahkemelerde yeniden görüşülmeli" diye konuştu.

ÇİÇEK İSTERSE DESTEK VERİRİZ

Kılıçdaroğlu HSYK ile ilgili "Uzlaşma Komisyonu ya da Anayasa değişikliği" alternatifleriyle ilgili de "Biz Uzlaşma komisyonunun görev yapmasını ısrarla istedik. AKP gelmemesine karşın, üç siyasal partinin temsilcileri uzlaşma komisyonunu sürdürmek istediler. Üç kez gittiler. Ne Sayın Çiçek ne de AKP milletvekilleri gelmedi. Dolayısıyla bu uzlaşma komisyonu sona erdi. Ama yeni bir uzlaşma komisyonu oluşturmak isterse Sayın Çiçek, bunu anlayışla karşılarız ve arkadaşlarımızı görevlendiririz" dedi.

KENDİ MALINI KULLAN MESAJI

Kılıçdaroğlu Ecevit’in heykelinin dikilmesiyle ilgili olarak yaptığı konuşmada da Başbakan Tayyip Erdoğan ve ailesiyle ilgili iddialara "Temiz Siyaset" mesajıyla gönderme yaptı. Kılıçdaroğlu, "Temiz siyasetin ne olduğunu Bülent Ecevit bu topluma öğretti. Mütevazı yaşamın ne olduğunu, kendi malını kullanmanın ne kadar önemli olduğu Bülent Ecevit bu topluma öğretti. Biz o değerlerden biraz koptuk ama Bülent Ecevit’in izinden giderek o değerleri yeniden yakalayacağız. Toplumu temiz kılmak, Türkiye’yi temiz kılmak, siyaseti temiz kılmak Bülent Ecevit’in önderliğinde kendi yolumuz olacaktır" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.