Hava Durumu

Kentsel dönüşüm anne gözünden tartışılacak

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi, Bacıbey Kent Kültürü Derneği ile birlikte, "Anne Gözüyle Kentsel Dönüşüm ve Toplumsal Değişim" konulu panel düzenleyecek.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2017 23:27
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2017 23:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kentsel dönüşüm anne gözünden tartışılacak

BAOB'da gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan İMO Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak, cuma günü yapacakları panelde kentsel ve toplumsal dönüşümü ele alacaklarını belirterek, "Türkiye'nin dördüncü büyük ili olan Bursa'nın kentsel anlamda birçok meselesi vardır. Bu problemlerden ilk sıraya deprem riski ve buna bağlı olarak yapılması gereken Kentsel dönüşüm çalışmaları oturmaktadır. Bursa, 1980'lı yıllar ve sonrasındaki hızlı sanayileşme ve ekonomik gelişmelere bağlı olarak köyden şehre doğru yaşanan göç neticesi çarpık yapılaşmıştır. Yaklaşık 650 bin konut stokunun yaklaşık yüzde 60'ı kaçak veya ruhsata aykırı yapılardan oluşuyor ve bu yapılar şehir sakinleri için büyük bir risk. İşte bu meseleleri ve çözüm tekliflerimizi kamuoyuna sunduk. Ancak bu konuda toplum olarak başarılı olduğumuz söylenemez. Zira 1999 Büyük Marmara depreminin üzerinden 18 yıl geçmiş olmasına rağmen riskli yapı stokumuz olduğu gibi duruyor. Konunun önemi ve hassasiyeti sebebiyle kentsel dönüşümü birçok alanda ele aldık, tartıştık ama kadınların ve annelerimizin gözünden bakmadık. İMO Bursa Şubesi ve Bacıbey Kent Kültürü Derneği ile birlikte düzenleyeceğimiz panelimiz ile bu yıl Anneler Gününe farklı bir bakış açısı sunmak istiyoruz" diye bilgi verdi.

Albayrak, "12 Mayıs Cuma günü saat 14.00'da gerçekleştirilecek olan panelimize hem anne hem de akademik bakış açısıyla değerlendirebilecek bir birinden değerli üç panelistimiz olacak. Bursalıları panelimize bekliyoruz" dedi.
Basın toplantısında konuşan İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Ayşe A. Dişbudak da şunları söyledi:

"Kentsel dönüşüm ile ilgili olarak pek çok zeminde toplumun farklı kesimlerince birçok görüş dile getirilmekte; bu vesile ile de oldukça yoğun tartışmalara şahit olmaktayız. Ancak toplumun neredeyse yarısını oluşturan kadınlarımızın konu ile ilgili görüşleri yeteri kadar gündeme getirilememiştir".

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.