Hava Durumu

Kesintisiz ulaşım için Kestel'e büyük yatırım

Bursa Büyükşehir Belediyesi, inşaatı devam eden Bursaray Kestel hattı çalışmaları kapsamında bir taraftan Ankara yolu üzerindeki Hacıvat, Balıklı ve Deliçay köprülerini yenilerken, bir taraftan da yaklaşık 20 milyon TL'ye mal olacak Kestel Kavşağı'nın da temelini attı.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2012 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2012 14:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kesintisiz ulaşım için Kestel'e büyük yatırım

Başkan Altepe, kentin doğusunun da batısı gibi gelişmesi ve kalkınması için ne gerekiyorsa yapacaklarının sözünü seçim öncesi verdiklerini hatırlatarak, "Birileri konuşup, laf üretecek, engel olacak. Biz ise gece gündüz çalışıp, hizmet üretmeye devam edeceğiz" dedi.

Bursa'da ulaşım sorununa köklü çözüler getirmek amacıyla raylı sistem yatırımlarına ağırlık veren ve bu dönem programda olmamasına rağmen Bursaray Kestel hattındaki çalışmalara hız veren Büyükşehir Belediyesi, Kestel'e yaklaşık 20 milyon TL'ye mal olacak bir kavşak kazandırıyor. Daha önce hattın geçeceği güzergah üzerindeki Hacıvat, Balıklı ve Deliçay köprülerinin yenilenmesi çalışmalarını başlatan Büyükşehir Belediyesi, gelecekte aynı güzergahta bir daha çalışma yaşanmaması için Kestel Kavşağı'nın temelini attı. Ankara yolundan hem Bursa hem Kestel girişine aynı zamanda estetik bir görüntü kazandıracak projenin temel atma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yanı sıra Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, Gemlik Belediyesi Başkanvekili Refik Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kılıç ile çok sayıda davetli katıldı.

"Laf değil hizmet üretiyoruz"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentin doğusunun da batısı gibi gelişip kalkınması için ne gerekiyorsa yapacaklarının sözünü seçim öncesi verdiklerini hatırlatarak, hayata geçirdikleri yatırımlarla kentin doğusunun da kalkınmaya başladığını söyledi. Bursaray Kestel hattının bu dönem programda olmadığını ancak konforlu ulaşımı bölge ile buluşturmak için hemen çalışmalara başladıklarını kaydeden Başkan Altepe, hattaki çalışmalarının hızla devam ettiğini, güzergah üzerindeki üç köprünün yenilendiğini ve son olarak Kestel Kavşağı'nın da hayata geçmesiyle kısa zaman için bölgede ulaşım sorununun tamamen ortadan kalkacağını söyledi. Kestel ve Gürsu'da altyapıya 30'ar milyon TL'lik yatırımlar yaptıklarını, Kestel'e bağlı 10 köye saniyede 10 litre su temin edecek 9 milyon TL'lik yatırım yaptıklarını kaydeden Başkan Altepe, yüzme havuzları, itfaiye binaları ve spor tesisleri ile bölgede değişimin hızla sürdüğünü vurguladı. Ulaşımdan altyapıya, tarihi mirastan spor tesislerine kadar her alanda yatırımlarının hızla devam ettiğini ifade eden Başkan Altepe, "Destek halkımızdan hizmet bizden. Birileri laf üretecek, engel olacak. Bizler de çalışıp, eserler bırakacağız. Gece gündüz çalışacağız. Bizim görevimiz üretmek, bizim görevimiz geliştirmek, yatırım yapmak, eserler bırakmak" diye konuştu.

Başkan Altepe, Kestel Kavşağı'nın 14 milyon TL'lik bir yatırım olduğunu, çevre yatırımlarıyla birlikte yaklaşık 20 milyon TL'ye mal olacak yatırımın bölgeye hayırlı olmasını diledi.

Yerinden yönetimle hayatımız kolaylaşıyor
Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de yerinden yönetim anlayışının bir eserini daha Bursa'ya kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. İnegöllü olduğunu hatırlatan Şahin, "İşim İnegöl'de evim Bursa'da olduğu için her gün İnegöl'e gelip gidiyorum. Şimdi de Ankara'ya gidip geliyorum. Bu istikametten 8-10 yıl önce girdiğiniz zaman Tıp Fakültesi'ne kadar 20 küsur trafik lambası vardı. Her birinde durarak, gitmeniz gerekliydi. AK Parti iktidarında geçmişte ve bugün yapılan yatırımlarla bütün bunlar ortadan kalktı ve trafik akışkan hale geldi. Bu hizmetlerin yerel yönetimler kananıyla yapılmasının önemini anlatmak için söylüyorum. Bu kavşak projesi 3 ay kadar önce Büyükşehir Meclisi'nde görüşülmüştür. Bugün temel atıyoruz ve inşallah 6 ay içinde de bitiririz. Ama bu iş Ankara tarafından yapılsaydı, 1 yıl planlama ile geçerdi, 6 ay onayıyla uğraşırdık, bütçe ile uğraşırdık. 2 - 2,5 yılda bu hizmet ancak gelirdi" diye konuştu. Şahin, sadece Kestel'in değil, tüm Bursa'nın ulaşımını olumlu yönde etkileyecek proje için Başkan Altepe ve ekibine teşekkür etti.

Kestel Belediye Başkanı Yener Acar da ulaşım yatırımları başta olmak üzere Kestel'e değer katan projelere verdiği destekler nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Kestel Kavşağı'nın temeli, Başkan Altepe ve protokol üyeleri tarafından atıldı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.