Hava Durumu

KESK Bursa'da sokaklara döküldü

Bursa'da, İstanbul Taksim Gezi Parkı’nda yaşanan olaylar sebebiyle grev kararı alan Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) üyeleri, Bursa'da yürüyüş düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2013 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2013 14:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
KESK Bursa'da sokaklara döküldü

Ünlü Cadde üzerinde toplanan Kesk Bursa Şubeler Platformu, Disk Güney Marmara Temsilciliği, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Bursa İl Koordinasyon Kurulu, Bursa Tabip Odası ve Bursa Diş Hekimleri Odası ortak yürüyüş düzenledi. Sloganlar atarak Şehreküstü Meydanı’na gelen protestocu grup, ‘Kimse bizi teslim alamaz, diz çöktüremez’ yazılı pankart taşıyarak, hükümet aleyhine de sloganlar attı.

VATANDAŞTAN GRUBA TEPKİ

Öte yandan grubun Şehreküstü Meydanı’na yürüdüğü sırada bir vatandaş, gruba yönelip, ‘En büyük Başbakan’ şeklinde slogan attı. Polis ekipleri öfkeli vatandaşı sakinleştirerek olay yerinden uzaklaştırdı.
Şehreküstü Meydanı’nda grubu temsilen açıklamalarda bulunan KESK Bursa Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hasan Özaydın, “AKP iktidarı halkın bu onurlu tepkisine devlet terörüyle karşılık verme yolunu seçti. Hak ve adalet isteyen insanlarımız öldürüldü, onlarcası sakat bırakıldı, binlercesi yaralandı. Bu nedenle bugün üyelerimiz ile aciller dışındaki hizmet üretimini durdurarak, şehirlerin merkezi meydanlarına yürüyoruz. Bugün uyarı grevimiz ile bundan sonraki süreçte ise kent meydanlarında barışçıl demoratik tepkimizi ve AKP faşizmine teslim olmayacağımızı göstereceğiz” dedi.
Grup, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.