Hava Durumu

KESK üyelerinden Gezi Parkı eylemlerine destek

Bursa'da, KESK'e bağlı sendika üyelerinden oluşan 1000 kişilik grup, yaptıkları yürüyüş ile Gezi Parkı olaylarına tepkilerini sürdürdü. Sloganlarla eleştirdikleri hükümeti istifaya davet eden grup, işyerlerinde sahip oldukları hakların da ellerinden alındığını savundu.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2013 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2013 15:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
KESK üyelerinden Gezi Parkı eylemlerine destek

Merkez Osmangazi İlçesi'ne bağlı Ünlü Cadde'de toplanan KESK'e bağlı sendika üyeleri, bugün İnönü Caddesi, Cumhuriyet Caddesi'nin ardından Fomara Meydanı'na kadar yürüdü. Yollarda bulunan ve inşaatta çalışan işçilerden de alkışlarla destek alan grup, 'Her yer Taksim, her yer direniş', 'Halkız, haklıyız kazanacağız', 'Baskılar bizi yıldıramaz', 'AKP zulmünde yok olacaksın', Hükümet istifa', 'Tayyip nerede, çapulcular burada' diye slogan attı.

Daha sonra Fomara Meydanı'nda kurulan platformda konuşan Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Volkan Çetinkaya, siyasi ve ideolojik baskılardan dolayı sanat ve sanatçıların olumsuz  yönlendirildiklerini kaydetti. Sanatsevere 'Müşteri' gözüyle bakan bir zihniyet oluştuğunu ifade eden Çetinkaya, yasa taslağı ile sanat kurumlarının yok edilmesinin amaçlandığını ileri sürdü.

KESK Bursa Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hasan Özaydın ise, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ağzından çıkan her sözün kanun olamayacağını, haklı ve meşru taleplerin şiddetle bastıralamayacağının görüldüğünü söyledi. Olaylarda polis araçlarına devlet malı diye ağıt yakıldığını dile getiren Özaydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İktidar ve onun İçişleri Bakanı'na buradan sormak istiyorum. 11 yıllık AK Parti iktidarı döneminde Telekom, Tekel, limanlarımız, madenlerimiz, otoyollarımız kimin malıydı da yerli ve yabancı şirketlere peşkeş çektiniz."

Konuşmaların ardından halaylarla eylem devam etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.