Hava Durumu

Kestel'e yeni BUSKİ şubesi

Vatandaşların abonelik, tahsilat, su ve kanalizasyon gibi işlemlerini daha hızlı yaptırabilmesi için Kestel’de BUSKİ şubesi açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2015 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2015 14:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kestel'e yeni BUSKİ  şubesi
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kestel’deki BUSKİ hizmet binasının 1.5 milyon TL’ye mal olduğunu söyledi. Göreve gelirken Bursa’nın doğusuna hizmet için söz verdiklerini, milyonlarca TL’lik yatırımlarla bu sözü haklı çıkardıklarını vurgulayan Başkan Altepe, sadece Kestel için ilçe bütçesiyle mümkün olamayacak yatırımları hizmete aldıklarını hatırlattı. Daha önce doğuda sadece Arabayatağı’na kadar giden metro hattını en uç bölge olan Kestel’e çektiklerini, spor salonları ve yüzme havuzları yaptıklarını, kent meydanı için onlarca binayı kamulaştırdıklarını, BURFAŞ kalitesini ilçe halkıyla buluşturduklarını belirten Başkan Altepe, “Bursa’da ‘Doğunun yıldızı parlayacak’ dedik, gerçekten de parlamaya başladı. Büyükşehir’le birlikte yatırımlar gelmeye, Kestel müthiş bir değişim ve gelişim göstermeye başladı. İnşallah, Kestel’in ne kadar eksiği varsa, bir yandan Büyükşehir diğer yandan da ilçe belediyesiyle bu eksiklikleri gidermeye çalışacağız. Güçlü hükümetimiz ve güçlü Büyükşehir’le, hizmet ile yatırımları ahenk içerisinde, senkronize olarak yağdırmaya devam edeceğiz. Yeter ki ağzımızın tadı bozulmasın” dedi.

Başkan Altepe, Kestel’e yaptırılan BUSKİ şubesinin vatandaşların abonelik, tahsilat, su ve kanalizasyon ile ilgili sıkıntılarını giderebileceği bir merkez olarak hizmet vereceğini açıkladı. Şubenin alt yapıyla ilgili her türlü soruna çözüm olacak donanıma sahip bulunduğunu dile getiren Başkan Altepe, “400 metrekare taban alanına oturan bina, toplam 1200 metrekare büyüklüğünde. Binanın giriş katı abone ve tahsilat hizmetleri verecek şekilde kurgulandı. Üst kata mühendisler ve idari birimler yerleştirildi. Binada bodrum katta depolar ve işçilere ait ihtiyaç birimleri yer alıyor. Toplam maliyet, 1.5 milyon TL” diye konuştu.

Kestel Belediye Başkanı Yener Acar ise, yapılan yatırım nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti. İlçede daha önce BUSKİ hizmetlerinin dağınık şekilde verildiğini, hizmete alınan binayla tüm hizmetlerin tek bir çatı altında toplandığını anlatan Acar, “İlçemize yakışır güzel bir bina kazandırdınız bize. Halkım adına, sizlere ve BUSKİ yetkililerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. BUSKİ binasının yapıldığı yerin ilçenin en gözde yeri olduğunu, ilerleyen zamanlarda tüm kamu binalarını burada toplamayı düşündüklerini belirten Acar, ”İlk adımı Büyükşehir aracılığıyla BUSKİ atmış oldu ve burada da bir ilke start verildi. Önümüzdeki yıllarda halk eğitim, ilçe tarım gibi kurumlarımızı da buraya getireceğiz. Belki kaymakamlık binası da buraya yapılacak. Vatandaşlarımızın her türlü resmi işlem için arabalarıyla gelebileceği, işlevsel bir alan olacak” açıklamasında bulundu.

BUSKİ Kestel hizmet binasının açılışı, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı ve kalabalık davetli topluluğu tarafından gerçekleştirildi. Açılışın ardından binayı gezen Başkan Altepe, yetkililerden yapılacak işlemlerin detaylarına ilişkin bilgi aldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.