Hava Durumu

Kıbrıs Türklerinden "Şafak Nöbeti"

Kıbrıs Barış Harekatı'nın başladığı Yavuz Çıkarma Plajı'nda binlerce kişi elinde meşalelerle "Şafak Nöbeti" tuttu.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2012 09:48
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2012 09:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kıbrıs Türklerinden "Şafak Nöbeti"

 

Kıbrıs Türkleri, 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nın 38. yılına, harekatın başladığı Yavuz Çıkarma Plajı'nda "Şafak Nöbeti" tutarak girdi.


KKTC Dış Basın Birliği'nin öncülük ettiği ve bazı muharip dernek ve sivil toplum örgütlerinin katkılarıyla bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Şafak Nöbeti, 19 Temmuz'u 20 Temmuz'a bağlayan gece tutuldu.


Kıbrıs Türkleri 38 yıl önce Türk askerinin adaya gelmesini beklediği gibi, bu kez elinde meşalelerle, hareketin başladığı Yavuz Çıkarma Plajı'nda gazileri bekledi ve temsili olarak botlarla kıyıya çıkan gazilerle kucaklaştı.
Şafak Nöbeti, etkinlik için özel olarak ABD'den gelen soprano Demet Mustafaoğlu’nun İstiklal Marşı’nı okumasıyla başladı. Devlet Halk Dansları Topluluğu gösteri sundu.


KKTC Din İşleri Dairesi'nde görevli din görevlileri şehitler için dua okudu. Sabah ezanı ile temsili olarak Mehmetçikle Mücahit kucaklaştı. Gaziler botlarla sahile çıktı.


Dış Basın Birliği Başkanı ve Şafak Nöbeti Organizasyon Komitesi Başkanı Fevzi Tanpınar, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, "Bugün Kıbrıs Türk'ü buraya geliyorsa, binlerce yürek bu kutsal mekanda bu nöbeti tutuyorsa bu aynı zamanda anavatana olan bağlılığının da bir simgesidir. Bugün hem şehitlerimiz için buradayız, hem anavatanla yavruvatan arasındaki o kopmaz bağ için buradayız" diye konuştu. 

 

AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.