Hava Durumu

'Kılıçdaroğlu boşuna yürüyor'

Sönmez Medya'ya bir ziyaret gerçekleştiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'nü eleştirerek, "CHP boş işlerle uğraşıyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2017 08:39
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2017 08:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Kılıçdaroğlu boşuna yürüyor'

Sönmez Medya'ya çat kapı ziyarette bulunan Bakan Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Müezzinoğlu CHP'nin Adalet Yürüyüşü'nü eleştirerek; "CHP boş işlerle uğraşıyor. CHP boş ve anlamsız yollarda yürüyor. Adalet her yerde aranır, samimiyetin varsa! Kendi yakını için adalet aramak siyasinin son işidir. Siyasinin ilk işi millet olmalıdır. Toplumun adalet isteğinin olduğu yerde Kılıçdaroğlu'nu ben hiç görmedim" dedi.

"Kılıçdaroğlu şu anda hem toplumu hem de CHP'li seçmeni de üzüyor" diyen Müezzinoğlu, "CHP seçmeni çok vizyonel, adalet vizyonu güçlü bir seçmen. Ama CHP bu zenginliği iyi yönetemiyor. Vicdanı güçlü olan CHP tabanının, vicdanını temsil edemeyen CHP üst yönetiminin bedelini hem seçmen hem de ülke ödüyor. Daha vizyonel bir CHP'ye ihti-yacımız var" ifadelerini kullandı.

İŞSİZLİKTE TEK HANE HEDEFİ

2016'da Türkiye'de yaşanan olumsuzluklara da değinen Bakan Müezzinoğlu, "Bu koşulları kaldırabilecek başka bir millet yok. 1 Ocak'tan bu yana 1milyon 200 bin istihdam sağladık. 2017'de büyüme yüzde 5'e geldi. İşsizlik için aralık ayında tek haneli rakamları göreceğiz. Yani yüzde 9 seviyelerine. 2017 sonunda bu hedefe ulaşma amacımız var" dedi.

Kıdem tazminatı hakkında da konuşan Bakan Müezzinoğlu, "Görüşmeler bayram sonuna kalacak. İşçi ve işveren sendikalarıyla görüşeceğim. Şayet onlar karşıyım diyorlarsa yapacak bir şey yok. O zaman 'vebal de günah da sizin' diyeceğim" dedi. Emeklilik yaşı hakkında da konuşan Müezzinoğlu, "Emeklilik yaşını şu anda artırmak gibi bir düşüncemiz yok. Mevcut yaşa takılanların talebi var. 2036 yılı için hedef koyduk. 2036'da kadınlarda 58, erkeklerde 60 olacak" dedi. n Canan DENİZ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.