Hava Durumu

Kılıçdaroğlu: İkinci turda Erdoğan'ın karşısında kim kalırsa onu destekleriz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Haziran seçimleri öncesi NTV canlı yayınında soruları yanıtladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2018 21:25
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2018 21:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kılıçdaroğlu: İkinci turda Erdoğan'ın karşısında kim kalırsa onu destekleriz

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Muharrem Bey ile bizim tanışıklığımız ben siyasete girmeden önce olmuştu, başarılı bir arkadaşımız. Toplumun gözünde iyi bir ivme yakaladı.Muharrem Bey teoplumun her kesimini kucaklıyor. Zaten söylemişti 85 milyonun Cumhurbaşkanı olacağım demişti. Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili görevini başarıyla gerçekleştiriyor.

Cumhurbaşkanlığını da alacağız, Parlemanto seçimlerini de alacağız. Sivil bir anayasa yapacağız.

Birinci turda Muharrem Bey'in almasını isterim. İkinci tura kaldığı taktirde bile alacaktır.

Allah'ın izniyle cumhurbaşkanlığını alacağız, parlamentoda da çoğunluğu sağlayacağız. Millet İttifakı bizim demokrasi tarihimizde atılmış en önemli ittifaklardan birisidir. Türkiye'nin geleceği esas alınarak, demokrasi esas alınarak ve bu millet için çalışmak ve bir araya gelmek için güç birliği yapıldı. Bunun sonucu hep birlikte alacağız. Bu ülkeye gerçek anlamda bir demokrasiyi getireceğiz. Bildirgemizin açıklandığı gün söylemiştim, biz ayrıca bütün etkenlerden arınmış herkesin bağımsız iradesiyle bir araya geldiği bir sivil anayasa yapacağız. Böylece bu ülkeye demokrasi, özgürlükler nasıl gelirmiş, sosyal devlet nasıl olurmuş, insanın yoksulluğu nasıl sömürülemezmiş, insana nasıl değer verilirmiş, işi, aşı nasıl vereceğiz, geleceğin Türkiye'si nasıl inşa edeceğiz inşallah 25 Haziran'da Türkiye bunların tamamını daha geniş ve yetkili olarak anlatacağız bütün Türkiye'ye ve dünyaya. Cumhurbaşkanlığında birinci turda Muharrem beyin alacağını düşünüyorum. Ben ikinci tur için diye düşünüyordum ama sahada gördüğü ilgi, vatandaşla arasında kurduğu diyalog, sevecenliği giderek artıyor, toplumun gözünde güven veren imaj çiziyor dolayısıyla ikinci tura kalsa dahi alacaktır.

'YÜZDE BİR OYU BİLE OLSA HER PARTİ MECLİS'TE OLMALI'

Yüzde bir oyu bile olsa her parti Meclis'te olmalı. Uzun bir yoldayız, hedefler için çalışacağız.

'CUMHURBAŞKANI TARAFSIZ VE KUCAKLAYICI OLMALI'

İttifak partileriyle birçok konuda birleşiyoruz. Cumhurbaşkanı tarafsız ve kucaklayıcı olmalı.

'İSVİÇRE'DEKİ GİBİ BİRÇOK KONUYU HALKA DANIŞIRIZ'

İsviçre'de otobanlar yapılacak referanduma gidildi, halk karar verdi. Biz de birçok konuda danışırız, ortak karar veririz.

'MUHARREM BEY, HER KESİMDEN OY ALACAK'

Muharrem Bey daha yüksek bir oy alsa bir şey olmaz. Muharrem Bey, sadece CHP'lilerin oyunu almayacak. Her kesimden oy alacak, her kesime hitap ediyor. Genç mi genç, hitabeti iyi mi, iyi. Daha ne istiyoruz. Bu Cumhurbaşkanımız demokrasi konusunda attığı adımlarla dünyada ses getirecektir.Muharrem Bey'in en fazla oyu alması için çalışıyoruz.

'MUHARREM BEY SEÇİLİNCE İLK İŞİ OHAL'İ KALDIRACAK'

Muharrem Bey seçilince ilk işi OHAL'i kaldıracak. Bir şöforün oğlu gelip Cumhurbaşkanlığı makamına oturacaktır.

'BAKANLAR KURULU LİSTESİNİ SEÇİLİRSE MUHARREM BEY BELİRLEYECEK'

Bakanlar Kurulu listesini kim belirleyecek, tabii ki Muharrem Bey seçilince o belirleyecek. Parlamento'da bir kan değişimi her zaman gerekiyor. Havuz medyası "CHP'de tasfiye" diye başlık atıyor, iktidar partisinde milletvekilleri listelere giremeyince "AK Parti'de değişim" oluyor.

Muharrem Bey ile hiçbir sıkıntı yaşamadık. Listeyi başkan yardımcılarıyla birlikte yaptık. Tepkiyi anlıyorum ama artık geride kalmalı.

'O BELGELER HER YERDE VARDI

Eren Erdem Bey ile görüştüm. MİT TIR'ları ile parti sözcümüz basın toplantısı yapmıştı. Elindeki belgeleri milletvekillerine ve basın mensuplarına dağıttı. Eren Erdem oradan aldım diyor, basın toplantısından aldı, doğru. O belgeler her yerde vardı. 17 internet sitesinde görüntüler yayınlandı. Sitelerden kaldırılmasıyla ilgili savcılığın yazısı var. 17 internet sitesinde yayınlanan şeyi bir iktidar partisi görmüyorsa kördür. Bu da devlet sırrı oluyor, böyle devlet sırrı olur mu. Herkes biliyor, bu nasıl devlet sırrıdır. Bunu Eren Erdem'e yurtdışı yasağı konulması ayıptır.

'TÜRK LİRASI FRENİ PATLAMIŞ KAMYON GİBİ GİDİYOR'

Dolar yerinde duruyor, Türk Lirası değer kaybediyor. Türk lirası durmadan değer kaybettiği için freni patlamış kamyon gibi gidiyor. Dolarda spekülasyon yapan varsa devlet yapanı bulmalı. Türkiye şu anda yönetilmiyor. Dış güçler değil Türkiye'nin yönetilmemesi sorun.

'TÜRKİYE, BETON EKONOMİSİNDEN ÇIKMAK ZORUNDADIR'

Türkiye beton ekonomisinden çıkmak zorundadır. Köprünün maliyetini sorunca suçlanıyoruz. Bunu kaça yaptın? Toplumu hesap vermek dünyanın en onurlu görevlerindendir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.