Hava Durumu

Kılıçdaroğlu: KYK borçlarının silinmesi lazım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, öğrencilerin Kredi Yurtlar Kurumu'ndan (KYK) aldığı kredi borçlarının tamamının silinmesi gerektiğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2020 10:25
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2020 10:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kılıçdaroğlu: KYK borçlarının silinmesi lazım

CHP'den yapılan açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu, cumhuriyetin ilanının 97. yıl dönümünde, gençlerle buluştu. Video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen buluşmada, gençlerin KYK borçları nedeniyle yaşadıkları sorunları ve taleplerini dinleyerek notlar alan Kılıçdaroğlu, çözüm önerilerini anlattı.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Öğrencilere çağrı "İktidar diyorsa ki 'bizim mutlaka bir miktar paraya ihtiyacımız var'. O zaman faizi silersin, ana parayı da taksitlendirirsin ve insanlar belli bir zaman dilimi içinde bu taksitlerini ödeyebilirler. Ama bunların içinden gerçekten iş bulamayanlar, herhangi bir şekliyle gelir elde edemeyenler için bu uygulamanın iş buluncaya kadar sürdürülmesi lazım."

Gençlerin "umutsuz" olduklarına ilişkin görüşlerini değerlendiren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Niye umutsuzsunuz? Önümüzde seçimler gelecek mi gelecek, niye örgütlenmiyorsunuz? 'Beni işsiz bırakan siyasi iktidara oy vermem' diye kampanya açın. Siz oy verirseniz yüzde 100 iktidara geliyoruz. Gençler, önümüzdeki seçimlerde kendilerine işsiz bırakan iktidara değil de kendilerine iş vadeden iktidara oy verirlerse o zaman bu sorun çözülüyor."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.