Hava Durumu

Kılıçdaroğlu'ndan 1 Mayıs mesajı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "CHP olarak halkımızla birlikte insanlık onurunun ve emeğin savunulacağı 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı, emeğin saygınlığına yaraşır bir olgunlukla kutlayacağız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2012 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2012 10:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kılıçdaroğlu'ndan 1 Mayıs mesajı
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Kılıçdaroğlu, bütün dünyada işçilerin, emek dünyasının bedeller ödeyerek elde ettiği hakları ve kararlı, ilkeli mücadele sonucu elde edilen Birlik ve Dayanışma Günü'nün, insanlık onurunun ve emeğin savunulacağı 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın, halkla birlikte emeğin saygınlığına yaraşır bir olgunlukla kutlanacağını bildirdi. "Biliyoruz ki ülkemizi 10 yıldan beri yöneten AK Parti iktidarı döneminde toplumun her kesimi gibi emek dünyası da çok büyük hak kayıplarıyla karşı karşıya kaldı" diyen Kılıçdaroğlu, bu süreçte düşük ücret ve güvencesiz çalıştırmanın aracı olarak taşeronlaşmanın yaygınlaştığını iddia etti. Kılıçdaroğlu, "İnsani yaşam koşullarıyla bağdaşmayan asgari ücret esas ücret anlayışıyla uygulanmaya başlandı. Emekçilerin, çalışanların hakları yasal düzenlemelerle budandı, budanmaya da devem ediliyor" dedi.

İşsizliğin AK Parti iktidarında insan onurunu törpüleyen bir hastalık gibi yaygınlaştığını belirten Kılıçdaroğlu, iş cinayetlerine dönüşen iş kazalarıyla meslek hastalıklarının can almaya, sakat bırakmaya devam ederken iktidarın anlayışını savunan ve iktidar gibi gözünü ranttan başka bir şey görmeyen yandaş iş adamlarının sadece kar hanesine bakmayı sürdürdüğünü söyledi. Kılıçdaroğlu, "Yetersiz, işlemeyen, denetimsiz iş sağlığı ve iş güvenliği sistemi ise bu olumsuzlukların üzerine kılıf gibi geçirildi.

Bu arada kayıt dışı ve güvencesiz çalışma alabildiğine yaygınlaştı. Esnek çalışma adı altında emekçiler uzun çalışma saatlerine mahkum edildi. Sendikasızlaştırma politikası örgütlenme anlayışının yerine yerleştirildi" ifadelerini kullandı.

İşten atmaların çoğaldığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, bu olumsuzlukları bazı sendikalar ve sendikacıların seyrettiğini ifade etti. Böylece sendikal örgütlenme üzerindeki baskıların arttığını, en doğal haklardan biri olan örgütlenmenin cesaret işi ve risk kaynağı haline geldiğini anlatan Kılıçdaroğlu, olumsuzluğa dur demek, sesini çıkarmak, hak aramak isteyenlerin ise şiddetle, baskıyla, zulümle, kış ayında buzlu suyla, gazla, copla karşılaştığını ve ellerinden ekmeklerinin alındığını belirtti.

Kılıçdaroğlu, mesajını şöyle sürdürdü:

"İşte bu koşullarda düşen görev 1 Mayıs günü hak aramanın kutsallığını, önemini, değerini ortaya koyacak, kararlı ve ilkeli dik bir duruşla alanlardan sesimizi yükseltmektir. 1 Mayıs'ta emeğin en yüce değer olduğuna inanan ve insanlık onurunu korumayı esas alan Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanı olarak herkes için daha iyi çalışma koşullarının yaratılması, eksiksiz ve engelsiz sendikal hakların sağlanması, iş hayatında ayrımcılığa son verilmesi, taşeron köleliğin ortadan kaldırılması, çalışma yaşamında ILO normları ile AB kriterlerinin asgari norm olarak kabul edilmesi, herkesin insan onuruna yaraşır bir işe ve yaşanabilir ücrete sahip olması, işyerinde, toplumda, ülkemizde ve dünyada barışın sağlanması için ben de varım diyeni, el ele, omuz omuza almaya, hak aramaya ve hem demokrasiye, hem de Türkiye'ye sahip çıkmaya çağırıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle emeğin, birliğin ve dayanışmanın gününü, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutluyor, insanlığa, onuruna, emeğe ve bahara merhaba diyenlere de sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum."




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.