Hava Durumu

Kılıçdaroğlu'ndan, Erdoğan'a: Böyle bir aymazlığı tarih yazmamıştır

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda Doğu Akdeniz'de Yunanistan ile yaşanan krizde CHP'yi suçlayarak, "CHP'li siyasetçiler ve CHP medyası Yunan medyasının ağzıyla konuşuyor" ifadelerini kullanmıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a seslenerek, "Sosyete damat Doğu Akdeniz'deki karbon yatakları için 'Orada çok ciddi bir rezerv şu an itibarıyla yok' diyecek ve sen utanmadan, sıkılmadan Cumhuriyet Halk Partisi'ni suçlayacaksın... Böyle bir aymazlığı tarih bile yazmamıştır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2020 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2020 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kılıçdaroğlu'ndan, Erdoğan'a: Böyle bir aymazlığı tarih yazmamıştır

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın "CHP'li siyasetçiler ve CHP medyası Yunan medyasının ağzıyla konuşuyor" sözlerine sosyal medya hesabından sert tepki gösterdi.

"RÜŞVET ALANLARI BÜYÜKELÇİ YAPACAKSIN..."

Dış politikada Dışişleri Bakanlığı'nın tümüyle devre dışı bırakıldığını belirten Kılıçdaroğlu, "Rüşvet alanları büyükelçi yapacaksın, kadim dostumuz olan Mısır'ı düşman ilan edeceksin, sosyete damat Doğu Akdeniz'deki karbon yatakları için 'Orada çok ciddi bir rezerv şu an itibarıyla yok' diyecek ve sen utanmadan, sıkılmadan Cumhuriyet Halk Partisi'ni suçlayacaksın... Böyle bir aymazlığı tarih bile yazmamıştır... Ne diyorduk? 'Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor'" ifadelerine yer verdi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 19. Kuruluş Yıl Dönümü programı öncesi AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda CHP'yi hedef alan şu sözleri sarf etmişti:

* Türkiye'nin dış siyasette aktif bir yol izlemesi birilerini rahatsız etmektedir. Ülkemizin Doğu Akdeniz'deki haklarını garanti altına alma yolundaki adımları hem iç hem de dış politikada turnusol kağıdına dönüşmüştür.

* CHP ülkemize destek vermek yerine Yunan medyasının ağzıyla konuşmayı tercih etmiştir. CHP'li siyasetçiler ve CHP medyası Yunan medyasının ağzıyla konuşuyor.

* Doğu Akdeniz'de Türkiye bugüne kadar ne yaptıysa meşruiyet temelinde ve Libya ile yaptığı mutabakat muhtıraları çerçevesinde yapmıştır

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.