Hava Durumu

Kılıçdaroğlu'ndan İş Bankası açıklaması!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İş Bankası'ndaki CHP hisselerinin Hazine'ye devriyle ilgili hazırlıkları eleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2020 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2020 12:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kılıçdaroğlu'ndan İş Bankası açıklaması!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada İş Bankası'ndaki CHP hisselerinin Hazine'ye devriyle ilgili hazırlıkları eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, "Atatürk'ün mirası olan bu hisselerin karşılığı Türk Tarih Kurumu ve Türk Dil Kurumu'na otomatikman gelir aktarılır. Gelecek düzenleme nedir bilmiyoruz ama kısa süre önce Türk Tarih Kurumu'na Ensar Vakfı'ndan birini getirdiler biliyorsunuz. Her darbe döneminde Atatürk'ün hisselerine müdahale olmuştur. Kenan Evren de müdahale etmek istedi. Atatürk'ün vasiyeti hiç kimsenin dokunmadığı, saygı duyduğu Atatürk'ün iradesidir. Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe'ye hayatta iken her ay kaç para istediği sorulurdu. Mütevazı bir rakam söylerdi ve o rakamı İş Bankası öderdi. O da vefat edince bu para ödenmesi mevzuu bitti.

Peki niçin bunu yapıyorlar? CHP olarak biz para alsak cezalandırma olsun da öyle bir şey yok. Bunu Erdoğan da söyledi. CHP'ye aktarılan bir para yok. Benim anladığım İş Bankası'nın prestijini kullanmak istiyorlar ama bunu yapmanın Türkiye'ye maliyeti ağır olacak.

Gerçi bankacılık sistemine hükümet BDDK üzerinden müdahale ediyor zaten. Erdoğan'ın onay vermediği hiçbir genel müdür yardımcısı atanmıyor.

İş Bankası Yönetim Kurulu'na CHP tarafından atanmış isimler ABD'de master yapmış, hesap uzmanlığı yapmış, devletin en önemli görevlerinde bulunmuş, bağımsız isimlerdir. Bu isimler, AK Parti iktidarı döneminde bürokrat olarak çalıştılar." açıklamasında bulundu.

Basında çıkan haberlerde, İş Bankası'nın CHP sahipliğindeki hisselerinin Hazine'ye devrini sağlayacak bir düzenlemenin AK Parti'nin gündeminde olduğu iddia edilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.