Hava Durumu

Kılıçdaroğlu'ndan 'İstanbul Havalimanı' açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme dair merak edilen her şeyi Hande Fırat'la Gece Görüşü'nde değerlendiriyor. 'İstanbul Havalimanı'nın ismini değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Havalimanın ismi üzerinde çok durmadım." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2018 21:24
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2018 21:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kılıçdaroğlu'ndan 'İstanbul Havalimanı' açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Havalimanı'nda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu'na neden katılmadığını açıkladı. Kılıçdaroğlu, 'Cumhuriyet Bayramı Ankara'da kutlanır. Devlette gelenek kalmadı. ' dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle;

(AÇILIŞA NEDEN KATILMADI): Biz Cumhuriyet'i Ankara'da kurduk, dolayısıyla Ankara'da kutlanması lazım. Bitmeyen bir havalimanı açıldı. Neden? Sayın Erdoğan bizim inandığımız şekilde yeterince sahip çıkmıyor Cumhuriyet'e. Tek adam rejimlerinin olduğu yerde Cumhuriyet şeklen vardır. Usulen vardır. Bizim anladığımız anlamda bir Cumhuriyet yoktu orada. Havalimanı açıldı, maliyeti nedir. Bunu biliyor muyuz? İhale yapıldı, yandaşlar için. Yolcu garantisi verildi. Biz bütün bunlardan rahatsızız. Neden yolcu garantisi veriliyor. 29 Ekim Cumhuriyet bayramı Ankara'da kutlanır. Önce buna uymamız lazım. Bu gelenektir. Devlette gelenek kalmadı. Devleti ayakta tutan kurallardır. siz bütün kuralları yerle bir ediyorsunuz. Devlet hepimizin devleti.

(HAVALİMANININ İSMİ):Havalimanın ismi üzerinde çok durmadım. Bu kadar şaibeli bir yere Atatürk ismini verilmesi uygun değil. Bir sürü insan öldü, kaç kişinin öldüğünü bilmiyoruz. Şu anda o havalanı yapan 31 işçi cezaevinde. Neden hapishanedeler? Siz oraya Atatürk ismini koyacaksınız, bu olmaz.

(ANDIMIZ TARTIŞMASI): Türkiye ırk temeline dayalı bir devlet değildir, bir siyasi bilinç devletidir. Irk temelli bir şey yok orda. Eskiden beri okunuyor Andımız. Oturdular çözüm sürecinde bunu kaldıracağız dediler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.