Hava Durumu

Kılıçdaroğlu'ndan polise tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ulus'taki Cumhuriyet yürüyüşü etkinliğine polisin müdahalesine tepki göstererek, "Bayram kutlaması için izin alınmaz, bu bir gösteri değil bayram" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2012 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2012 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kılıçdaroğlu'ndan polise tepki

Birinci Meclis önündeki Cumhuriyet Bayramı etkinliği sırasında olayların arasında kalan Kılıçdaroğlu, İstanbul'a hareketinden önce Esenboğa Havaalanı'nda gazetecilerin konuyla ilgili sorularını cevapladı. Polisin sert müdahalesine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, müdahale sırasında biber gazından etkilenmediğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, "Halk bayram kutlayacak, siz yasak getiriyorsunuz. Bayram kutlaması için izin alınmaz. Bu bir gösteri değil, bu bir bayramdır. Ramazan Bayramı da, 19 Mayıs Bayramı da, Cumhuriyet Bayramı da böyledir. Halk bayramı kutlar. Buradan bütün yurttaşlarıma, ellerine Türk bayrağını alan, pencerelerine Türk bayrakları asan bütün yurttaşlarıma teşekkür ediyorum. Ben 'elimde bir Türk bayrağıyla geleceğim ve o toplantıya katılacağım' demiştim. Geldim, katıldım. Onbirler geldi" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.