Hava Durumu

Kılıçdaroğlu'ndan Yılmaz Özdil'e destek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün yapılacak TBMM Başkanlığı seçimi öncesi grup toplantısında konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2020 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2020 13:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kılıçdaroğlu'ndan Yılmaz Özdil'e destek

Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeminde seçimin yanı sıra çoklu baro düzenlemesi ve Sakarya'daki hava fişek fabrikasında meydana gelen patlama sonrası yaşananlar da var. Kılıçdaroğlu, patlama sonra MÜSİAD'ın kentte verdiği yemeği sert sözlerle eleştirdi: Sakarya'da insanların cenazeleri kalkmadan yemek verdiler, utanmadan sosyal medyada paylaştılar. Sizin yediğiniz yemek değil, insan eti!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

* Sakarya'da fabrikada patlama meydana geldi, yedi yurttaşımız hayatını kaybetti. Fabrika sicili temiz olan fabrika değil. Devlet 'işçiler çalışabilir' diye raporlar vermişti. Önlem almıyorsunuz, patlamalar gerçekleşiyor, insanlar ölüyor.

SİZİN YEDİĞİNİZ YEMEK DEĞİL, İNSAN ETİ!

* Hendek'teki fabrika 11 yılda dört kez patladı. Fakat bu fabrikanın sahibi kimlerden güç alıyorsa her patlamadan sonra yeniden açıyor! Sakarya'da insanların cenazeleri kalkmadan yemek verdiler, utanmadan sosyal medyada paylaştılar. Sizin yediğiniz yemek değil, insan eti!

PATLAMADAN SONRA İLK ARADIĞI KİŞİ FABRİKANIN PATRONU

* Milletvekillerimiz bölgeye gittiler. Buradan bu fabrikada çalışanlara sesleniyorum. Adım gibi eminim bu iktidar bu olayı kapatmak isteyecektir. Erdoğan'ın patlamadan sonra ilk aradığı kişi fabrikanın patronu!

* Nasıl olsa Sakarya'da oyum çok yüksek, ben binerim sırtlarına diyor. Ama bu sefer öyle değil. Bu sefer Sakaryalı sahip çıkmasa da orada çalışan işçilere biz sahip çıkacağız. Sakarya'da ortada bir kaza yok, ortada bir iş cinayeti var. Haklarını arayacağız.

BAROLARA KIZIYOR ÇÜNKÜ...

* Yılmaz Özdil... Seversiniz sevmezsiniz, Türkiye'nin etkili gazetecilerden birisidir. Baro başkanlarına çıkarılan engeller, onların parlamentoya alınmaması üzerine bir yazı yazdı. Yazar, eleştirmiş. Baroların ne işi var TBMM'de diyor. Barolara kızıyor, çünkü TBMM'nin vesayet rejimi altında olduğunu biliyor.

SESSİZ KALANLAR DA ORTAKTIR

* TBMM, Yılmaz Özdil hakkında suç duyurusunda bulunuyor. TBMM'nin itibarını korumak hepimizin görevi. Meclis Başkanı'na sormak istiyorum: Meclis'in itibarı konusunda bu kadar duyarlıysan, 500 bin liralık rüşveti kimin aldığını neden sorgulamıyorsun? Sessiz kalanlar da ortaktır.

KORKUDAN TAZMİNAT DAVASI AÇAMIYOR

* Allah'ın kelamıyla dalga geçen adamı büyükelçi yaptınız! Bu sahtekar adam büyükelçi olduğu yerde camiye gidip reklam yapıyor. İbadette reklam olur mu? Allah'ı kandıracağını mı sanıyorsun? Bunlar AK Parti sıralarında milletvekilliği yaptı! Şimdi bu sahtekar, rüşvetçi adam, korkudan tazminat davası açamıyor. O yüzden üzerine gidiyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.