Hava Durumu

Kılıçdaroğlu yürüyüşünün ilk gününü tamamladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve bazı partililerin "Adalet Yürüyüşü", CHP liderinin açıklamasının ardından başladı. Kılıçdaroğlu yürüyüşünün "adalet gelinceye kadar" devam edeceğini söyledi. Yürüyüşün ilk günü tamamlandı.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2017 18:08
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2017 18:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kılıçdaroğlu yürüyüşünün ilk gününü tamamladı

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun, yargılandığı MİT TIR'ları davasında 25 yıl hapis cezasına çarptırılarak tutuklanmasının ardından CHP, kararı protesto etmek için yürüyüş kararı aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki partililer, Ankara Güvenpark'tan başlayarak, Berberoğlu'nun tutuklu bulunduğu Maltepe Cezaevi'ne yürüyüş yapacak. Yürüyüş, Kılıçdaroğlu'nun Güvenpark'a gelmesinin ardından başladı. Yürüyüşün ilk günü yaklaşık olarak 5 saat sürdü. Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşü öncesinde Ankara Valiliği, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Güvenpark'tan başlatacağı yürüyüşe ilişkin güvenlik tedbirler alındığını bildirdi. Valilikten yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun Ankara Güvenpark'tan başlatacağı ve İstanbul Maltepe'ye kadar sürdüreceği yürüyüşle ilgili bazı önlemler alındığı belirtildi.

YÜRÜYÜŞÜN İLK GÜNÜ SONA ERDİ

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler Eryaman'da bulunan hipodromda ilk geceyi geçirerek. Kılıçdaroğlu burada çadırda kalacak. Yarın sabah ise Bolu yolunda, yürüyüşüne devam edecek. Yürüyüşün 23. günde ise Maltepe Cezaevi'nde son bulması planlanıyor.

İlk günün sonunda Kılıçdaroğlu şu açıklamalarda bulundu;

"Belki sizin de gazetecilik hayatınıza renkli bir sayfa olarak bu yürüyüşümüz geçer. Bir ara uçakta seyahat ederken Meclis Başkanı'na şunu söylemiştim; "150'nin üzerinde gazetecinin hapiste olduğu bir ülkede siz demokrasiyi dünyaya anlatamazsınız." Gerçekten de demokrasiyi dünyaya anlatamazlar. Dünyada bilinen bir gerçek, Türkiye'de demokrasi yok. Uluslararası yayın organlarının da geniş şekilde verdiklerini söylediler, bizim televizyonlarımız da geniş şekilde vermiş. Bütün gazeteci arkadaşlarıma sağolun diyorum."

"YÜRÜYÜŞÜMÜZ BİR ŞENLİK ASLINDA"

"Elbette bu yürüyüşümüz bir şenlik aslında. Adalet arıyoruz, endişeli değiliz. Yolda gelirken arkadaşlarımız slogan attılar, bir bahar havasında yürüyüşümüzü yaptık. Adalet bizim için geçerli bir kavram. Akşam burada konaklayacağız. Konuşacaklar, fıkra anlatacaklar, öyküler anlatacaklar, şenlikli bir akşam olacak. Ben de arkadaşlarımla birlikte olacağım"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.