Hava Durumu

Kırsal kalkınmaya bir destek daha

Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ticaret Borsası iş birliğiyle Badırga’ya bünyesinde mezbaha ve canlı hayvan borsasının da olacağı dev bir tesis kuruyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2015 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2015 12:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kırsal kalkınmaya bir destek daha
Bursa’nın her alanda olduğu gibi kırsal kalkınmada da öne çıkmasını hedefleyen Büyükşehir Belediyesi Badırga’ya yeni bir tesis kuruyor. Başkan Recep Altepe, canlı hayvan borsasının kurulacağı alanda incelemelerde bulundu. Başkan Altepe, bütünşehir yasasının ardından 17 ilçede üretimin gelişmesi ve üreticinin desteklenmesi adına önemli çalışmalar başlatıldığını belirterek, “Tarımın ve hayvancılığın desteklenmesini önemsiyoruz. Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde kurulan Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı ve Tarım A.Ş. ile bu konuda öncü konumda. Tarım alanında tesislerimizi açmaya devam ediyoruz” dedi.

Hayvancılıkla ilgili önemli bir tesisin de Badırga’ya kurulacağını anlatan Başkan Altepe, “Bursa Ticaret Borsası ile ortak bir proje başlatıyoruz. Üreticiye tam destek verecek ve örnek olacak bu proje sadece Bursa’ya değil, çevre illere de hitap edecek” dedi.
Ticaret Borsası’nın işlettiği Et-Ba tesislerinin Yıldırım Karapınar’da yaklaşık 65 bin metrekare alanda çalıştığını ve yetersiz kaldığını anlatan Başkan Altepe, “Büyükşehir Belediyesi ve Ticaret Borsası olarak Badırga’da yaklaşık 300 dönüm (300 bin metrekare) alanda yeni bir tesis kuracağız. Projelerimizi hazırlıyoruz, kamulaştırma çalışmaları da başladı. Mevcut mezbahanın buraya taşınmasıyla canlı hayvan borsası ve canlı et borsasını da içine alan büyük bir kompleks olacak” diye konuştu.

Başkan Altepe, bölge üreticilerini ve hayvan yetiştiricilerini destekleyen, Türkiye’de örnek bir projenin temellerinin atıldığını kaydederek, “Bu proje, Türkiye’deki en geniş çaplı hayvancılık projesi olacak. Bir an önce projeyi gerçekleştirmeyi ve tesisleri bitirip üreticiyi destekleyerek, ekonomiye de katma değer kazandırmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı da tarım ve hayvancılığı destekleyen hizmetlerinden dolayı Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Badırga’daki projenin üreticiyi çok sevindireceğini ifade eden Matlı, “Bizi çok heyecanlandıran bir proje oluyor. Türkiye’ye örnek olacak bir projenin başlangıcındayız. Büyükşehir’in kendi bölgesinde vereceği hizmetlerin yanı sıra 76 milyon insanı ilgilendiren bir proje. Çünkü Türkiye bugüne kadar 3 milyar doların üzerinde canlı hayvan ithalatına para ödemiş bir ülke. Tarımın, hayvancılığın altyapısının bu kadar müsait olduğu bir ülkede bu yapılacak tesislerle, tüketiciye pahalı et tükettiren bir ülke konumundan çıkmış olacağız. Türkiye’de büyük bir modelin öncüsü olacağımıza inanıyoruz. Biz, bir hayal kurduk. Bize destek veren Başkan Altepe’ye teşekkür ediyoruz” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.