Hava Durumu

Kış lastiği denetimi başladı!

Uzun ve çetin kış şartlarının etkili olduğu Tunceli'de, şehirler arası yük ve yolcunun taşındığı ticari araçlar için zorunlu kış lastiği uygulaması başladı. Uygulama kapsamında trafik ekipleri, denetim gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2020 09:18
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2020 09:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kış lastiği denetimi başladı!

Şehirler arası yük ve yolcuların taşındığı ticari araçlar için zorunlu kış lastiği uygulaması başladı. 1 Nisan 2021'e kadar devam edecek olan uygulama kapsamında Tunceli Valiliği koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri, Tunceli- Erzincan yolunda bulunan Sütlüce polis noktasında denetim gerçekleştirdi. Kurala uymayan araçların sürücülerine 776 TL ceza kesilecek olan uygulamada otogardan çıkan çok sayıda ticari araçların lastiği 'kumpas' adı verilen aletle ölçüldü. Ekipler, araçlarına kış lastiği takan sürücülere teşekkür etti.

'DUYARLI SÜRÜCÜLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ'

Şu ana kadar yapılan denetimlerde sürücülerin kurallara uyduğunu belirten Kıdemli Baş Polis Memuru Güven Orhan, "Şu an Tunceli- Erzincan yolunda bulunan Sütlüce noktasındayız. Zorunlu kış lastiği uygulamamız başladı. Yoldan geçen araçları çevirip kış lastiklerini kontrol ediyoruz. Kurallara uymayan sürücülere 776 TL para cezası var ama henüz hiçbir araca ceza yazmadık. Çünkü sürücülerin hepsi kış lastiklerini takmış durumda. Zorunluluk kapsamında olmayan hususi otomobillerde de kış lastiği kullanımını öneriyoruz. Kış lastiği buz, kar ve yağmurda diğer lastiklere oranla yüzde 50 bir koruma sağlıyor. Kendi güvenliğiniz ve trafikteki tüm araçların güvenliği için lütfen kış lastiğini kullanalım" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.