Hava Durumu

Kısa Çalışma Ödeneği ne zaman yatacak?

Mart ayının başlaması ile birlikte gözler Kısa Çalışma Ödeneğinin yatacağı tarihe çevrildi. Pandemi döneminde istihdamı korumak, işçiyi ve işvereni desteklemek amacıyla ödenen kısa çalışma ödeneği her ayın ilk günlerinde hesaplara geçiyor. Peki, Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ) ne zaman yatacak?

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2021 09:36
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2021 09:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kısa Çalışma Ödeneği ne zaman yatacak?

Kısa çalışma ödeneği, çalışmadığı süreler için işçinin kendisine ve aylık olarak ödeniyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, her ay kısa çalışma ödeneği ve işsizlik maaşı ödeme tarihlerinin yatacağı tarihi duyuruyor. Geçtiğimiz aylara bakıldığından Kısa Çalışma Ödeneğinin 5 Mart'a kadar yatırılması bekleniyor.

Kısa çalışma ödeneği son kez uzatıld

Covid-19 nedeniyle kısa çalışma başvurusunda bulunan iş yerleri için kısa çalışma ödeneğinin süresinin 31 Mart 2021'e kadar uzatıldığına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgın tedbirlerinden etkilenen hizmet sektörleri başta olmak üzere sıkıntı yaşayan esnafların ve şirketlerin bulunduğunu da bildiklerini belirterek, hayata geçirdikleri toplamı 311 milyar lirayı bulan destek ve teşviklerle bu sıkıntıları bir nebze hafifletmenin gayreti içinde olduklarını aktardı

Sadece sosyal koruma kalkanı kapsamında sosyal destek, kısa çalışma ödeneği, nakdi ücret desteği, işsizlik ödeneği, normalleşme desteği başlıkları altında millete aktardıkları kaynağın 53 milyar lirayı bulduğunu vurgulayan Erdoğan, "Kısa çalışma ödeneğinin süresini son defa olarak mart ayı sonuna, asgari ücretteki artış miktarı kadar yükselttiğimiz nakdi ücret desteğinin süresini de 17 Mart'a kadar uzattık." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.