Hava Durumu

Kışın BEYAZ yazın YEŞİL cennet

Kış aylarında yapılan kayak sporuyla adından söz ettiren Uludağ’da sadece kayak yapıldığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2012 09:56
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2012 09:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kışın BEYAZ yazın YEŞİL cennet

Ersel PEKER

 

Her ne kadar beyez cennet olarak adlandırılsa da, Uludağ’ın beyazından çok yeşil örtüsü bir başka güzel oluyor yaz aylarında.


Güneş, kumsal, deniz yerine tatillerini Uludağ’da geçirmeyi tercih edenler çok şanslı. Çünkü termometreler kent merkezinde hava sıcaklığını 35-38 dereceyi gösterirken Uludağ’da 20-24 derecede serinleyebiliyor bazen de üşüyebiliyorsunuz.


Şehir merkezini etkisi altına alan nemli havadan uzaklaşıp Uludağ’a çıkmayı düşünüyorsanız sakın bu düşüncenizi ertelemeyin. Çünkü karşılaşacağınız manzarada, dağın tüm renklerine tanıklık ederken doğal ortama ait her şeyi Uludağ’ın zirvesinde bulabileceksiniz.


DOĞA DOSTU KIZILAY KAMPI
“Uludağ’a çıkarsak nerede kala biriz” diyorsanız Kızılay Uludağ Çobankaya Aile Kampı sizleri bekliyor. Uludağ Çobankaya Aile Kampı, faaliyetlerini her yıl kendini yenileyerek dağın doğal dengesini bozmadan çevreyi koruma bilinciyle 25 yıldır kamp hizmetini sürdürmeye devam ediyor.


Kızılay Bursa Şubesi’nin yaz aylarında Çobankaya’da yıllardır doğa severlere verdiği kamp hizmetiyle Uludağ’ın yaz keyfini yaşamak isteyenlere fırsat sunuyor. Çam ağaçlarının altındaki ahşap barakalarda doğayla baş başa kalabildiğiniz kamp temmuz, ağustos ve eylül aylarını kapsayan 7 ayrı devreden oluşuyor.
Kızılay’ın temel amacının insanlığa hizmet etmek olduğunu düşünürsek Uludağ’daki kampının da, doğaya ve insan yaşamına yaptığı katkı nedeniyle örnek alınacak bir tesis. Türkiye’nin pek çok ilinden kişi kampın yıllardır müdavimi olmuş durumda. Yanı sıra yurtdışından tatillerini geçirmek için Kızılay Uludağ Çobankaya Aile Kampı’nı tercih eden dahi var. Kızılay Kampı’nın gece eğlenceleri de bir başka güzel oluyor. Yenilen akşam yemeğinin ardından yakılan kamp ateşi etrafında toplanan tatilciler, müzik eşliğinde şarkılar söyleyerek Uludağ’ın tadını hem gece hem de gündüz gönüllerince yaşıyorlar.


DOĞA YÜRÜYÜŞLERİ
Kızılay Uludağ Çobankaya Aile Kampı’nda kalanlar, bölgeyi bilen rehberlerle Uludağ’ı yakından tanıma fırsatı buluyor. Sarıalan, Softa Boğan Deresi, Belvü, Aras Şelalesi, Göller Bölgesi ve Cennet Kaya ile Fatin Tepe’ye doğa yürüyüşleri düzenleniyor. Tatilciler için her akşam güneşin batışını izlemek ise geleneksel keyiflerden. Geceleri Bakacak bölgesinden şehrin ışıklar altındaki görünümünü izlemenin zevki de bir başka güzel oluyor.

 

ÇADIR KEYFİ BİR BAŞKA GÜZEL
Dağın zirvesine kurulan çadırda kalmak çok farklı bir keyif. Çadırda kalanlar, Uludağ’ın gerçek tutkunları oluyor genelde. Çünkü yaz boyunca ailenizle dağ başında çadırda yaşamak gerçekten fedakarlık ve özveri gerektiriyor. Her çadır yeri için aylık işgaliye bedeli var. Ayrıca her çadıra sayaç bağlayarak elektrik hizmeti veriliyor.


Eğer Çobankaya’da kamp için 1800 rakımlı bölgesi yüksek diyorsanız ikinci bir seçeneğiniz olan Sarıalan Bölgesi’ndeki çadır kamplarını da tercih edebilirsiniz. Burada Çobankaya’ya göre daha fazla çadır bulunuyor. Nedeni ise teleferik durağının burada olması. Genelde şehirde işi olanlar sabah buradan gidiyor, akşam da yine aynı şekilde teleferiği kullanarak kampa dönebiliyor.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.