Hava Durumu

Kız Meslek Lisesi için hayırsever desteği bekleniyor

İnegöl Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin akşam geç saatte okuldan çıkmalarına tepki gösteren öğrenci velilerinin taleplerini değerlendiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, hayırseverlere seslenerek, "Gelin 3. kız meslek lisemize bir hayırseverimizin adını verelim" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2012 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2012 13:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kız Meslek Lisesi için hayırsever desteği bekleniyor

Velilerin bu şikayetini önemsediklerini ifade eden Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, "Bu konuda velilerimizin arzuları doğrultusunda giriş ve çıkış saatlerini ayarlamaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Ancak İnegöl'deki tüm meslek liseleri ikili öğretim veriyor. Anadolu, imam hatip ve Yunus Emre liseleri normal eğitime devam ediyor. Meslek liselerimizde geçen yıl da ikili eğitim veriliyordu. Bu konuda valilik olurumuz var. Yani bu sene geç çıkma sebebi 4+4+4 eğitim sistemiyle ilgili değil. Zaten mevcut öğrencilerimiz fazla olduğundan dolayı biz iki yıldan beri ikili eğitime devam ediyoruz. Meslek liselerimizin ders saatleri de dikkate alınarak saat 18.00'de başlayan, 20.30'a kadar devam eden çıkış saatleri var" dedi.

İnegöl Kız Meslek Lisesi'yle ilgili öğrenci velilerinin şikayetlerini dikkatle incelediğini vurgulayan Baştürk, "Öncelikle o okulda ikili öğretim yapıldığından dolayı geç çıkma olayını biraz erkene alabilmek için sabahçı öğrencileri erken başlatmak gerekiyor. Zaten sabahçı öğrenciler saat 07.50'de okula geliyorlar. Dolayısıyla bir tarafı ileriye çekerken, diğer taraf mutlaka etkilenecektir. Biz bu konuda okul idaresine talimat vererek, yeni ders programları yapmalarını söyledik" diye konuştu.

İnegöl Kız Meslek Lisesi ve Nene Hatun Kız Meslek Lisesi'nin talebi artık karşılamadığını, İnegöl'e 3. bir lisesi kazandırılması gerektiğini ifade eden Mehmet Baştürk, "Son yıllarda İnegöl'de kız öğrencilerimizin daha fazla okumasıyla ilgili Sosyal Yardımlaşma Vakfı aracılığıyla ekonomik durumu iyi olmayan 50 öğrencimize destek verip, onların okumasını sağladık. Bakanlığımız da kızların okuması için birçok proje hayata geçirdi. Dolayısıyla İnegöl'deki 2 tane kız meslek lisemizin dopdolu olması beni mutlu ediyor. Hepimizce malumdur ki, keşke bu sene olsaydı ama olmadı. Hayırsever Sanayicimizin yaptırdığı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusu seneye eğitime girecek ve meslek liselerinin birçok bölümü oraya taşınacak. Buradaki meslek liselerimiz rahatlayacak. Bizim uygun yerlerde arsalarımız var. Bir kez daha hayırseverlere sesleniyoruz. Gelin 3. kız meslek lisemize bir hayırseverimizin adını verelim. Bu okulu kazandırdığımızda da muhakkak kız meslek liselerimizdeki ikili eğitim normale dönecektir. Çünkü, sadece Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusunun eğitim öğretime açılması yetmeyecektir. Merkezde bir kız meslek lisesinin yapılması gerekiyor. Hayırseverlerimizin desteğine ihtiyacımız var" dedi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.