Hava Durumu

Kızı tecavüze uğrayan babanın yardım çığlığı

Denizli’de, 15 yaşındaki kızının bir akrabaları tarafından tecavüze uğradığını iddia eden baba, şüpheli şahsın tutuksuz yargılanmaya başlaması üzerine sosyal paylaşım sitelerinde ‘Kızım için adalet istiyorum’ diyerek imza kampanyası başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2013 09:44
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2013 09:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kızı tecavüze uğrayan babanın yardım çığlığı

Denizli’de yaşayan 42 yaşındaki Ahmet İ., 18 yıldır evli olduğu eşinden geçen yıl boşandı. Bu süreçte çocukların velayeti anneye verilirken, çocuklardan H.İ.’ye baba Ahmet İ bakmaya başladı. Bu süreçte baba Ahmet İ., kızıyla yaşamak için Denizli’de ev bakarken, akrabaları A.Ç.(30) ile karşılaştı. Baba Ahmet İ’nin iddialarına göre, A.Ç. henüz 15 yaşında olan H.İ.’yi dayısına bırakmak üzere arabasına bindirdi. Bir süre kızından haber alamayan baba, A.Ç. ve H.İ.’yi aradı ancak ikisine ulaşamadı. Bu süreçte kızının tecavüze uğradığını iddia eden baba, şikayetçi oldu. Şikayet sonucu 4 Mart tarihinde gözaltına alınarak mahkemeye çıkarılan ‘Çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ sonucu A.Ç, 9 gün cezaevinde tutuklu kaldı. A.Ç., avukatların yaptığı itiraz sonucu bir hakimin karşı oyuna rağmen 3 oyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Baba, kızına tecavüz ettiğini ileri sürdüğü şahsın tutuksuz yargılanmaya başlaması üzerine sosyal paylaşım sitelerinde ‘Kızım için adalet istiyorum’ adlı bir kampanya başlattı.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde çalıştığını ancak kızıyla Denizli’de yaşamak için ev baktıklarını belirten Ahmet İ., şöyle konuştu: “Bu zamanda kızımı okula yazdırdım. Kızım okuyamadı. Daha sonra beraber ev bakmaya başladık. O kişiyle de tesadüfen karşılaştık ve görüştük. Kızımı dayısına bırakması için o şahısla bıraktım. Kızımı dayısına bırakmak için gittiler. Ben bir süre sonra A.Ç.’yi ve kızımı aradım ancak ulaşamadım.”

Önce alkol içirdi sonra kızımı kirletti

Arabaya bindikten sonra kızına alkol içirildiğini iddia eden baba Ahmet İ., şunları söyledi: “Daha sonra Çal ilçesindeki bir gazinoya götürmüş. Gazinoda da alkol içirmeye devam etmiş. Kızıma hap ve esrar içirmiş. Kızım ne yaptığını bilmiyor bu süreçte. Daha sonra arabasına bindirerek ıssız bir yere götürüyor. Kızım ‘Amca ne yapıyorsun, biz seninle akrabayız’ demesine rağmen, bu şahıs kızımı zorla kirletiyor”

Kızımın arkasındayım

Kızının 1998 doğumlu olup 15 yaşında olduğunu ifade eden baba Ahmet İ, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben bu süreçte bazı şeylerin olduğunu hissettim ve emniyete başvurdum. Çocuk şubede ifade verirken, her şeyi anlatmış ancak bizden korktuğu için bize söylememelerini istemiş. Ben olayı daha sonra öğrendim. Benim kızıma mağduriyetini tehdit edecek hiçbir şey yapmadım. Aksine kızımın arkasındayım. Benim kızım solmayan bir çiçek. Herkes ona kirletilmiş gözüyle bakabilir. Ben kızımın kirlendiğini düşünmüyorum. Biz onun arkasındayız. Kızım bu desteği alınca ifadesinin arkasında durdu. Hukuki yollara başvuracağız diyerek kızıma destek oldum”

Başka fidanlar solmasın

Tecavüz ettiğini iddia ettiği şahsın mahkemece serbest bırakılmasının ardından sosyal paylaşım sitelerinde adalet aramaya başladıklarını ifade eden Ahmet İ., sözlerine şöyle devam etti: “Arkadaşlarımla birlikte ‘Kızım için adalet istiyorum’ adlı bir kampanya başlattık. Toplumumuz da bize destek olmaya başladı. Ben kızımın sonuna kadar arkasındayım. Şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanıyor. Ben sadece adalet istiyorum.Başka fidanlar solmasın istiyorum.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.