Hava Durumu

Kızılay Başkanı Kınık: 567 ünite bağış, binden fazla hastaya ulaştırıldı

Türk Kızılayı Başkanı Dr. Kerem Kınık, Türkiye'nin plazma tedavisinde dünyada en hızlı aksiyon almış ülke olduğunu söyleyerek, "14 ilden 567 ünite bağış, binden fazla hastaya ulaştırıldı" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2020 09:30
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2020 09:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kızılay Başkanı Kınık: 567 ünite bağış, binden fazla hastaya ulaştırıldı

Türk Kızılayı Başkanı Dr. Kerem Kınık ve Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, immün plazma tedavisiyle ilgili internet üzerinden bir basın toplantısı düzenledi.

Kınık, Türkiye'nin plazma tedavisinde dünyada en hızlı aksiyon almış ülke olduğunu belirtti ve şunları söyledi:

"Türkiye'de toplamda 567 ünite immün plazma bağışı alındı. 14 ilde topladığımız immün plazmalar 38 ildeki bini aşkın hastaya ulaştırıldı. Bekleme listesinde bin civarında hastamız bulunuyor" dedi. Türk Kızılayı, koronavirüs tedavisinde immün plazma yönteminin daha süratli ve güvenli olabilmesi için teknolojisini de daha üst seviyeye taşıyor. Temin edilen test cihazlarıyla immün plazma nakli, acil durumlarda çok daha hızlı olacak. Kınık, "Kızılay en fazla plazma bağışı aldığı İstanbul ve Ankara'daki laboratuvarlarında bundan sonra 'patojen inaktivasyon' testleri de yapmaya başladı. Yeni cihazlar bekleme sürecini 7 dakikaya düşürecek."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.